Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

RELEVANS
Klik her for at sende et link til denne nyhed til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af nyheden. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for nyhederne.
 
To amerikanske komponistlegender indtager København i minimalistisk delirium
22. feb 2012: KNTN, Skræp og Københavns Hovedbibliotek præsenterer arrangementet "2 days of minimalism delirium" d. 1. og 2. marts med legenderne Tony Conrad og Rhys Chatham som hovednavne.

”Uden dem, ingen no wave, drone, Sonic Youth eller Velvet Underground, hvis medlemmer alle har samarbejdet med de herrer,” lyder det om det fornemme besøg på Københavns Hovedbibliotek og Mayhem i marts.

Den 1. til 2. marts kuraterer KNTN, Skræp og Københavns Hovedbibliotek et to-dages arrangement med et tungt program på spillestedet Mayhem i København. Den amerikanske komponist, violinist og tidligere medgrundlægger og medlem af The Dream Syndicate Tony Conrad samt komponisten, guitaristen og trompetisten Rhys Chatham fra Manhattan er de to stærke hovednavne.

Ud over de legendariske komponister er der sørget for det bedste fra både den nye, den gamle og den evige scene for yderliggående typer: yoyooyoys Fjernsyn Fjernsyn, Jørgen Teller og Jakob Draminsky Højmarks ekspressive og instrumentale legeplads Tzarina ReTuned, Swedish Azz (med Nordisk Råds Musikprisvinder Mats Gustafsson i front) og danske Jørgen Teller & The Empty Stairs feat. den belgisk/cubanske trommeslager og trompetist Lazara Rosell Albear, der kan fejre 10-års jubilæum med skærebrænder-no wave/smadret primalrock, er alle at finde på det eksplosive program.

Conrad og Chatham vil både optræde solo og i selskab med Jørgen Teller & The Empty Stairs. Hele programmet ser ud, som følger:

Torsdag d. 1. marts:

kl. 19.30: Tony Conrad i samtale med Lars Movin, KBHs Hovedbibliotek

kl. 21.00: Swedish Azz (koncerter på Mayhem)

kl. 22.00: Jørgen Teller & The Empty Stairs feat Lazara Rosell Albear

kl. 23.00: Tony Conrad m. Tobias Kirstein

Fredag d. 2. marts

kl. 20.30: Tzarina Re-Tuned

kl. 21:15: Fjernsyn Fjernsyn

kl. 22.30: Rhys Chatham - solo

kl. 23.30 :Jørgen Teller & The Empty Stairs feat, Lazara Rosell Albear + Rhys Chatham

Entré koster 75,- pr. aften og kan købes i døren på spillestedet Mayhem. En samlet billet til Tony Conrad på Hovedbiblioteket og Mayhem kan købes for 125,- på Københavns Hovedbibliotek.

Helle Nielsen, 22. feb 2012

» Billetter til Tony Conrad talk + koncert kan også købes her
» Mayhems webside


Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til nyheden. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

KOMMENTARER
NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og modtag bl.a. information om spændende arrangementer.


Tilmeld
Afmeld
© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen