Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

OM GEIGER

Om Geiger » Ofte Stillede Spørgsmål

I denne sektion kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål omkring Musiktidsskriftet Geiger og Geiger.dk.

Hvad er formålet med Geiger?

Geiger formidler musik med kunstnerisk tyngde og holdbarhed på en dybdeborende, kvalificeret og engageret måde - både som tidsskrift, koncertarrangør og pladeselskab (fra efteråret 2006). Geiger dækker den musik, der går imod midterstrømmen - både den obskure og den anerkendte, den traditionsbevidste og den grænsesøgende. Vi giver indblik i de seneste udviklinger, men går i lige så høj grad bagom og introducerer de bands og genrer, som danner forudsætning for det, der sker her og nu. Geigers musikalske kerneområder er den alternative rock, den elektroniske musik samt afarter med relation til disse. Geiger lader sig ikke begrænse af rigide genrerammer, men bevæger sig gerne ud, hvor musikalske arter befrugter hinanden og nye toner opstår. Geiger er et modspil til enhver overfladisk behandling af musik. Målet er at give det rum og spalteplads, der skal til for at kunsten – både dens små og store tiltag – kan få den opmærksomhed den fortjener. Vi sætter tempoet ned - giver os tid til at lytte og være selektive i en tid, hvor holdbarhed og aktualitet nemt forveksles.

NB: Vi tager os af samme grund god tid til at sortere i de ting, vi modtager, og forbeholder os retten til at fravælge det, vi finder irrelevant. Vi frabeder os desuden forespørgsler, om vi har tænkt os at anmelde tilsendt materiale; det koster tid og øger IKKE chancen for, at der bliver skrevet en anmeldelse.

Hvem er Geiger?

Musiktidsskriftet Geiger, der har hovedsæde i Århus, har eksisteret siden december 1999. Den ansvarshavende redaktion består af seks personer, der sikrer at enhver udgivelse, formidling og handlen, som knyttes i Geiger regi, sker i overensstemmelse med ovenstående manifest. Udover redaktionen er en lang række skribenter, teknikere og assistenter tilknyttede. Geiger formidler sine aktiviteter via webportalen geiger.dk samt tidsskriftet Geiger, der er gratis og udkommer 3-4 gange om året i et oplag på 5000. Tidsskriftet omdeles til branchefolk, kulturinstitutioner, biblioteker, musikforretninger, uddannelsesinstitutioner, caféer og spillesteder. Derudover er der mulighed for, at privatpersoner kan abonnere på bladet. Geiger udgives i samarbejde og med hjælp fra ROSA - Dansk Rock Samråd og Husets Forlag.

Geiger fungerer også som koncertarrangør og har stået bag arrangementer i Århus og København. Vi arrangerer de årligt tilbagevendende 'Lyd+Litteratur'-festivaler, der præsenterer kunst i spændingsfeltet mellem musik og litteratur, og 'Øjne og Ører'-festivalerne, der præsenterer musik- og videokunst. Vi har arrangeret koncerter med bl.a. Acid Mothers Temple, Lydia Lunch, Scanner, Simon Finn, Pita, Max Richter, Billy Childish, Efterklang, AGF, Asmus Tietchens, Thomas Köner og mange flere.

Geiger er desuden et pladeselskab. Geiger Records udgiver bl.a. - i samarbejde med Litteraturen på Scenen - Lyd+Litteratur-serien, der præsenterer forfattere og musikere, der arbejder sammen. Læs mere om Lyd+Litteratur-udgivelserne på www.lydpluslitteratur.dk og Geiger Records på www.myspace.com/geigerrecords

Geiger er medlem af Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter - www.kulturtidsskrifter.dk

Besøg også vores Myspace-side og bliv vores ven: www.myspace.com/geigermagazine

Hvor finder jeg Musiktidsskriftet Geiger?

Du kan finde Musiktidsskriftet Geiger i de større byer i Danmark, i Oslo, Norge, og i Malmö, Sverige. Du kan se en liste over steder, hvor Geiger uddeles her.

Hvordan kan jeg komme til at skrive for Geiger?

Geiger er konstant på udkig efter nye skribenter. Så går du rundt og brænder for musikken, har lyst og mod til at formidle og samtidig kan fremvise en spids pen - så send os en mail på følgende adresse: info@geiger.dk. Skriv et par linier om dig selv og vedhæft en prøveanmeldelse eller en artikel. Prøveanmeldelsen må meget gerne være af en plade eller en koncert, som vi ikke allerede har anmeldt. Vi glæder os til at høre fra dig!

Hvordan tegner jeg abonnement på Geiger?

Få Geiger ind ad brevsprækken! Vær sikker på, at du får dit eget eksemplar - tegn abonnement. Send en mail til info@geiger.dk med dit navn, adresse, samt telefonnummer, og med besked om, hvilket nummer du ønsker at starte dit abonnement med. 

PRIVATKUNDER
Tegn abonnement på fire numre af Geiger for kun 120 kr. inkl. porto og ekspedition. Vil du have tilsendt det seneste nummer af Geiger, koster det 20 kr. pr. blad plus forsendelse på 15 kr., dvs. i alt 35 kr.

INSTITUTIONSABONNEMENT
Fire numre af Geiger koster 160 kr. plus forsendelse for institutioner. Det seneste nummer koster 40 kr. plus forsendelse på 20 kr.

UDLANDSABONNEMENT Bor du i udlandet, sender vi også gerne Geiger til dig. I Skandinavien og resten af Europa koster et fire numres abonnement 160 kr. inkl. porto. Det seneste nummer koster 20 kr. pr. blad + 25 kr. i forsendelse. I resten af verden koster et abonnement på fire numre 220 kr. Prisen for det seneste nummer er 20 kr. + forsendelsespris på 40 kr.

Vil du købe ældre numre?

Vi har et mindre antal ældre numre af Geiger. De koster 30 kr. + porto og ekspedition. Se her, hvilke numre, du stadig kan få fingre i: Hvordan får jeg fat i gamle numre af Musiktidsskriftet Geiger? Det er stadig muligt at bestille enkelte af de ældre numre af Geiger. Mange dog i meget små oplag - så ønsker du at modtage disse, så send en mail til: info@geiger.dk Husk at skrive hvilke numre det drejer sig om. Prisen for tilsendelse af ældre numre er 30 kr. + forsendelse pr. blad.

Numre, som stadig er tilgængelige;

Hvordan kan jeg annoncere i Geiger?

Det er muligt at annoncere i både Musiktidsskriftet Geiger og på Geiger.dk. For yderligere oplysninger om priser og muligheder kontakt Geiger på info@geiger.dk.

Støt Geiger

Geigers ambition er at lave Danmarks bedste gratis musikblad. Det vil vi fortsætte med, men det er ingen hemmelighed, at vi i perioder har haft vanskeligt ved at få økonomien til at hænge sammen. Derfor gør vi det nu muligt for Geigers læsere at støtte os økonomisk. Dette skal ses som et tilbud til dem, der gerne vil hjælpe til med at gøre Geiger mere økonomisk stabilt, så vi kan udkomme med større regelmæssighed. Ethvert bidrag – småt som stort – går ubeskåret til produktionen af Geiger og vedligeholdelse af www.geiger.dk. Tak er kun et fattigt ord! Send os i øvrigt gerne en mail på info@geiger.dk, så vi kan takke dig personligt. Sæt penge ind på reg. nr. 7170, konto-nr. 454666-3.

ISSN & ISBN

Geigers hjemmeside har ISSN 1901-3558. Den trykte udgave af Geiger har ISSN 1600-8871.
Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

UDGIVELSER
Geiger #21
Seneste nummer:
2011
© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen