Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

LINKS
» Foreslå link

Links » Diverse

Links til interessante internetsider, der falder uden for de øvrige kategorier.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(44)


120 Years of Electronic Musical Instruments
Besøg en interessant og lærerig side, der opridser udviklingen indenfor elektroniske musikinstrumenter fra 1870 til 1990. Siden indeholder masser af billeder af flere efterhånden uopdrivelige og ret bekostelige betydningsfulde instrumenter - samt nogle stykker, der ikke ligefrem kom til at tegne fremtiden indenfor hverken den teknologiske udvikling eller musikhistorien.
www.obsolete.com/120_years

Baggårds Bryggeriet
Bryggeriet, der har fået sig en verdensomspændende succes med den Depeche Mode-inspirerede øl Black Celebration.
www.baggaardsbryggeriet.dk

Barbue.dk
Barbue.dk, som er opkaldt efter det hedengangnee københavnske spillested, er et dansk forum for genrer som goth, synth, industrial, elektro og new-wave.
www.barbue.dk

Chris Cunningham
Besøg en hjemmeside, der præsenterer den engelske videokunstner Chris Cunningham, og hvor flere af hans videoer for Björk, Aphex Twin, Autechre og Squarepusher m.fl. gratis kan downloades. Læs Geigers anmeldelse af den Chris Cunningham-udstilling, der fandt sted i København i november 2002 - januar 2003 hér.
www.director-file.com/cunningham

Dansk Punk & New Wave Historie 1977 - 2002
Imponerende informationsbase om specielt den oprindelige danske punk- og postpunk-scene. Inkluderer omfattende fortegnelser over bl.a. kunstnere, magasiner og pladeudgivelser.
www.garagerock.dk

Danske pladeantikvariater
Mangeler du en brugt plade? Så tjek denne guide til danske butikker, der forhandler brugte plader.
www.rytmeboxen.dk/Musik-butikken.htm

DIEM
DIEM er Danmarks nationale center for elektroakustisk musik og andre former for lydkunst og kører bl.a. en uddannelse inden for elektronisk musik. Diem er en del af Det Jyske Musikkonservatorium.
www.musik-kons.dk/diem/index.php

Discogs
Discogs' mission er at bygge den største og mest omfattende elektroniske musikdatabase. Siden indeholder diskografier og anden information om en lang række elektroniske pladeselskaber og kunstnere.
www.discogs.com

Foreningen af Danske Musikkritikere
”I en tid, da kommercialiseringen af den internationale og dermed den danske musikbranche bliver stadig mere udtalt - i en tid, da penge ofte tæller mere end kunstnerisk kvalitet - er det på tide at smække bremserne i og fundere lidt over, hvad det er, vi er ved at give køb på.” – sådan lyder det fra Foreningen af Danske Musikkritikere, der er dannet af en række dagbladsanmeldere fra bl.a. BT, Politiken, Information og Jyllands-Posten med det formål at uddele en årlig musikpris; Årets Steppeulv.
www.steppeulv.dk

Freemuse
Læg et smut ind forbi den internationale organisation Freemuse, der bekæmper enhver form for musikalsk censur – og omvendt kæmper for ultimativ ytringsfrihed på plade.
www.freemuse.org

Dave Fridmann
Den visionære producer med de store armbevægelser Dave Fridmann har bl.a. gjort sig bemærket på plader med The Delgados, Mercury Rev og Flaming Lips. På hans egen hjemmeside kan man få et indblik i hans omfattende arbejde.
www.netsync.net/users/fridmann/index.html

House of the Rising Punk
Hvis du er til "den slags" eller har en musikalsk-historisk interesse, så klik dig ind på en meget omfattende side med henvisninger til sider om og med punkrock.
www.punkrock.org/

Indie Travel Guide
Lytter du til indie-pop og -rock og vil du finde de bedste musiksteder og pladebutikker i Stockholm, London, Chicago og mange andre storbyer? Så tjek Indie Travel Guide.
www.indietravelguide.com

Infokiosk
Infokiosken er et initiativ, Kulturministeriet har taget, med det formål at øge kendskabet til og udbrede forståelsen for de ophavsretlige regler. Surf ind og læs om, hvad der pt. er legalt og hvad der er illegalt.
www.infokiosk.dk

Jint
"A guy and his camera" er parolen for den danske netside Jint.dk, der byder på en samling af koncertbilleder fra forskellige spillesteder i Danmark, fortrinsvis i Århus. Se fotos af bl.a. Lake Placid, Figurines, The Fall og Singvogel.
www.jint.dk

Karma
Læg et smut ind forbi syrerock-legenden Tømrerclaus’ distro, internet-shop og pladeselskab Karma, der forhandler stort set alt hippie-relateret, hjertet måtte begære – og bl.a. har udsendt nye og gamle optagelser med essentielle orkestre som Alrune Rod, Hurdy Gurdy og Dream City.
www.karma.dk

KLF: The Manual
Da Bill Drummond og Jimmy Cauty midt i 80'erne lancerede The Kopyright Liberation Front – alias The KLF, The Timelords, K2, The Justified Ancients of Mu Mu osv. – lagde de også fundamentet til filosofien i den kontroversielle bog The Manual fra 1988: En udførlig og mavesurt kommenteret opskrift på solide chart busters. En filosofi, de fulgte slavisk gennem hele deres karriere – og med bizarre, men solide, hitlisteplaceringer, der talte for sig selv. Bogen har længe været utilgængelig – men den er genopstået i digital form på denne hjemmeside.
www.instrumentality.com/themanual.html

Labelkollektiv
Sammenslutning af en række mindre nordjyske labels, der udsender musik, som stikker ud fra midterstriben. Bl.a. Urlyd og Tonometer.
www.labelkollektiv.com

Mono
Kulturinstitution i Århus, der organiserer driften af øvelokaler primært for rytmisk musik. Afholder forskellige festivaler, der præsenterer nye upcomingbands i Århus.
www.mono.dk

New Yorks downtown scene
En hjemmeside med udvalgte diskografier med tilknytning til den såkaldte downtown scene i New York, der bl.a. præges af folk som Bill Laswell, John Zorn, Christian Marclay og Ikue Mori, som nu i årtier har blandet genrer som jazz, punk, world music og dub med en sand kunstnerisk dødsforagt.
www.nyds-exp-discogs.tk

Open Space
På den danske side Open Space kan du gratis streame et udvalg dansk kunst- og lyttemusik.
open-space.dacapo-records.dk

Laurent Orseau
Den franske fotograf Laurent Orseaus hjemmeside indholder bl.a. en lang række smukke stemningsbilleder fra koncerter med f.eks. Julie Doiron, Low, Tarwater, Willard Grant Conspiracy, Giant Sand, Calla, A Silver Mt. Zion, Arab Strap og Songs: Ohia.
lorseau.hinah.com

Other Music
Denne Manhattan-baserede musikbutik synes altid på forkant med de nyeste og mest spændende alternative musikudgivelser. Kan anbefales at bruges hvis man ikke ved, hvilken plade man umiddelbart står og mangler. Deres website giver mulighed for online-handel og gennemlytning af udvalgte numre.
www.othermusic.com

The Pet Series
Hjemmeside for compilation-serien fra hollandske Sally Forth og Volkoren, der bl.a. har præsenteret danske bands som Kloster, Sarah Hepburn og Munk.
www.thepetseries.com

Piratgruppen
Piratgruppen skriver om sig selv, at de er et site "for og af danske fildelere - os som kulturindustrien kalder pirater. Piratgruppen er startet for at støtte alle dem som i modstrid mod herskende opfattelser om ophavsret kopierer og spreder kultur frit."
www.piratgruppen.org

Planecrashinboxes
www.pcib.blogspot.com

Project Dark
Project Dark er et britisk kollektiv af DJ’s, kunstnere og pladeudgivere, der siden 1995 især har gjort sig bemærket ved at udsende en række 7”-singler/objekter med henblik på at styrke grammofonens muligheder for at skabe uhørte lyde. Således har singlerne f.eks. været belagt med – eller skåret ud i – usædvanlige materialer som glassplinter, denim, træ, is, hår, ståltråd, ost og chokolade.
www.projectdark.demon.co.uk

Punk Rock
Omfattende linksamling til alt, der blot ligner punkbands!
www.punkrock.org

Rate Your Music
Rate Your Music er stedet, hvor alle kan lade deres indre musikanmelder komme til udtryk. Når man er oprettet som bruger, kan man skrive anmeldelser af sine yndlingsplader eller bare give en karakter. Velegnet til at hente inspiration og ideel til at skabe overblik over sin musiksamling. Hovedsproget er engelsk, men der findes også anmeldelser på f.eks. spansk og finsk. Den er reklamefri og sponseret af donationer, og brugerne har en høj grad af medbestemmelse.
rateyourmusic.com

Re/Search Publications
Et både kvalitetsbevidst og grænseoverskridende forlag, der er dedikeret til at afdække ethvert subkulturelt hjørne - uanset hvilken form, det tager. Musikalsk har forlagets udgivelser bl.a. behandlet folk som Throbbing Gristle, Jello Biafra, Cabaret Voltaire, NON og Lydia Lunch - men Re/Search har også sat fokus på det ekstreme og kuriøse inden for andre kulturelle felter. Således har udgivelser på forlaget bl.a. sat fokus på folk som performance-artisterne Karen Finley og Bob Flanagan, ligesom der har været ellers svært fremskaffelige tekster af forfatterne William S. Burroughs og Octave Mirbeau på programmet.
www.postfun.com/xre

Record Price Guide
Denne hjemmeside præsenterer sig umiddelbart som en prisliste over alternativ musik. Men den kan også bruges til at søge efter diskografiske detaljer om mere eller mindre obskure bands inden for snart sagt alle ender af den alternative og den elektroniske musik. Gå til siden hér.
www.record-price-guide.com

Resonance
Resonance er den danske lydkunstner Hans Sydows hjemmeside, hvor man udover Sydows egne aktiviteter kan læse om de forskellige projekter, han har været og er involveret i. De tæller bl.a. samarbejder med forfatterne Christian Yde Frostholm og Rune T. Kidde. Derudover var Sydow en af bagmændene bag gruppen Glimtvis, der satte Tom Kristensens klassikertunge digte sammen med moderneklingende rytmer, scratch og beats.
www.resonance.dk

Rytmisk Musik Danmark
Rytmisk Musik Danmark hed tidligere Fajabefa, men er stadig en landsdækkende organisation, der arbejder for at forbedre vilkårene for rytmiske musikere i Danmark. Organisationen vejleder om etablering og indretning af øvelokaler, afholder DM i Rock og kursus- og undervisnings-virksomhed, udgiver musikermagasinet LineOut og compilation-cd'en Starsearch, giver råd og vejledning og tilskud til band-plakater m.m.
www.rytmiskmusik.dk

SAF Publishing
Egentlig et forlag, der er dedikeret til biografier om artister fra enhver ende af rocken - men også ét, der adskillige gange har krydset ind over Geigers territorium. Her kan man bl.a. bestille bøger om Kraftwerk, Cabaret Voltaire, The Ramones, The Residents og Tangerine Dream, ligesom man kan sende bud efter det uundværlige opslagsværk Tape Delay: En bog om de mest progressive dele af start-80'ernes alternative musikmiljøer, der bl.a. inkluderede fyldige interviews med The Fall, New Order, Test Department, Einstürzende Neubauten og Current 93.
www.safpublishing.com

Safe as Milk
Nyt link til organisationen Safe as Milk – et samarbejde mellem de norske selskaber Safe as Milk Records, Melektronikk og Spilt Milk, som bl.a. udgiver og distribuerer navne som Årabrot og Tore Böe. Sammenslutningen beskæftiger sig, udover at fungere som pladeselskab, både med filmfremvisninger, lyrikoplæsninger og udstillinger – ligesom den, i dagene fra d. 25/7 – 27/7, står bag Safe as Milk-festivalen på Høvleriet i Hagesund, hvor man i år bl.a. kan opleve Fennesz, Jazzkammer og Mufflerkompressor. Læs mere her.
www.safe-as-milk.org

Sensual Logic
Besøg Sensual Logic, der er copyright-frit områder, hvor en række kunstnere (Christian Skeel, T.S. Høeg m.fl.) stiller deres værker til fri afbenyttelse.
www.sensuallogic.dk

Alexei Shulgin/386DX
Besøg den russiske netkunstner og pioner Alexei Shulgin, der siden midten af 90'erne har skabt kunstværker til Internettet, lavet eksperimenterende elektronisk musik og kurateret flere udstillinger. Du kan desuden læse en anmeldelse her på siden af The Best Of med hans musikalske projekt 386DX, som han har optrædt med over hele verden, såvel på gader som på kendte koncertsteder.
www.easylife.org

SNYK
SNYK er den danske brancheorganisation for kompositionsmusikken på samme måde, som ROSA er det for rockmusikken.
www.snyk.dk

Twee.net
Sitet, der er stolt over at være pyssenysset – og som har været det siden 1994! Her får man en udførlig og herligt højpandet database med adgang til især britiske alternative rocknavne og pladeselskaber inden for den mere melankolske og sangskrivnings-baserede afdeling.
www.twee.net

UbuWeb
UbuWeb er en sand guldgruppe i grænselandet mellem poesi og lydkunst. Her kan man finde såvel lærde essays som lydoptagelser med alt fra dadaister og avantgardister som Kurt Schwitters og Hugo Ball til Yoko Ono, John Cage, William S. Burroughs og Patti Smith.
www.ubu.com

Ultima Vez
Den belgiske scenekunst-gruppe Ultima Vez anført af Wim Vandekeybus arbejder med ambitiøse sammenstød af musik, dans, video, teater m.m. i en konstant undersøgelse af den menneskelige eksistens. Ultima Vez har før benyttet komponister som David Byrne, Marc Ribot og David Eugene Edwards fra gruppen Sixteen Horsepower til deres forestillinger.
www.ultimavez.com

Widowspeak
No Wave-legenden Lydia Lunch har netop oprettet et nyt digitalt litteraturtidsskrift i selskab med folk som Rachel Resnick, Chris Campion og Stephen Elliott, der – ligesom hendes pladeselskab – lyder navnet Widowspeak. Siden ser sig, for at citere dens formålserklæring, som et medie, der ”strives to serve as an outpost for writers who war with words, not only as a method to insure survival, but because they truly understand that although we all stand alone, we are united in our strengths. The strength to not merely overcome adversity, addiction, trauma, and abuse, but to truly rebel against their life killing constraints”. Besøg siden her.
www.widowspeak.org

Women of 1970's Punk
En side eksklusivt dedikeret til kvinder inden for punk og postpunk. Rummer bl.a. en lang række kunstnerintroduktioner og en stor linksamling.
www.comnet.ca/~rina

Yoyooyoy
Den eksperimenterende sammenslutning i krydsfeltet mellem jazz, rock, billedkunst og performance, der bl.a. har affødt Kirsten Ketsjer, Fjernsyn Fjernsyn og Slutspurt.
www.yoyooyoy.dkHusk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

NYE LINKS


23/04/2012
Radar
Spillesteder


20/10/2011
Amager Bio
Spillesteder


20/10/2011
BETA
Spillesteder


16/08/2011
Mayhem
Spillesteder


02/02/2011
Københavns Musikteater
Spillesteder


15/11/2010
Atlas
Spillesteder


17/08/2010
Kulturstationen Vanløse
Spillesteder


12/08/2010
Studenterhus Århus
Spillesteder


07/07/2010
Badgeland
Geigers samarbejdspartnere


20/11/2009
Substans
Musikmagasiner


© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen