Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ARTIKLER
» Alle artikler
» Gæsteanmeldere
» Kronikker
» Årets albums

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Christian Kann

Klik her for at sende et link til denne artikel til en ven. Printervenlig version Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for artiklerne.
 
Diefenbach
Gæsteanmeldere: Diefenbach
8. sep 2005 [Gæsteanmelder] Siden det selvudgivne debutalbum udkom i 2001, er der sket meget for københavner-bandet Diefenbach. Debutalbummets instrumentale postrock er skiftet ud med en anderledes opdagelsesivrig tone, som bandet har formuleret sig med på de to seneste albums, Run Trip Fall og Set & Drift. Albums, der er udkommet på det prestigefyldte engelske selskab Wall of Sound’s We Love You-label – i øvrigt til begejstrede anmeldelser i ind- og udland. Det er således en af dansk musiks finere solstrålehistorier, Geiger har inviteret som gæsteanmeldere. Et par af bandets medlemmer kommer hér med anbefalinger af Afghan Whigs, Seals & Crofts, Dinosaur JR, King Tubby og Depeche Mode.

Seals & Crofts
Summer Breeze
(Warner Bros, 1972)

Seals & CroftsJeg elsker plader fra omkring 1969 til 1973. Det var som om, at rockmusikken blev forfinet i de år samtidig med, at den bevarede sin sjæl. Seals & Crofts er blevet lidt glemt, men jeg synes, at denne her plade er en af de bedste rock-folkplader fra perioden. Den lyder som hvis Simon & Garfunkel og The Doobie Brothers fik sig et lovechild på en varm sommerdag. Perfekt musik til skovtur med kolde øl, joints og frugtsalat.

Summer Breeze er den eneste af deres plader, som er udkommet på cd. På den seneste Diefenbach-tour i Tyskland fandt jeg et par ridsede vinyl-eksemplarer af nogle af de andre. Diamond Girl fra 1973 minder meget om Summer Breeze og er virkelig værd at lytte til.
(Lasse Lyngbo)

King Tubby Meets Rockers Uptown
King Tubby Meets Rockers Uptown
(Clocktower, 1976)

King Tubby Meets Rockers UptownDen bedste dubplade nogensinde! Jeg kan høre den en hel dag uden stop. Den giver mig lyst til at smide mit Pro Tools-gear langt væk og bare arbejde på en firespors-båndoptager og en båndekko. Når man indspiller på computer, bliver alting meget præcist og lidt klinisk. Denne her plade er totalt loose, men samtidig meget musikalsk, og det svinger helt fantastisk - Robby Shakespear er verdens bedste bassist.
(Lasse Lyngbo)

Depeche Mode
Some Great Reward
(Mute, 1984)

Depeche ModeDen første lp, jeg fik. Jeg var 11 og havde i virkeligheden ønsket mig Rock Steady Crew med UpRock i julegave. Den var (heldigvis) udsolgt, så min far købte Depeche i stedet. Jeg kan huske, at min mor oversatte alle teksterne for mig, så jeg kunne forstå hvad de handlede om. Specielt ”Blasphemous Rumours” gjorde stort indtryk på mig. Historien om en 16 årig piges selvmord var rimelig stærke sager for en knægt på 11 år. Desuden kan jeg huske, at jeg lærte mig selv at spille Martin Gore balladen ”Somebody” på det klaver, vi havde stående.

Det er en meget organisk og mørk plade, som er indbegrebet af Depeche Mode. Hele pladen bærer præg af en organisk lyd i rytmesporet. Her finder man ambolte, gryder, åndedragslyde og piskeslag, som flettes ind i det meget mekaniske univers, som prægede gruppen i 80'erne. En ret undervurderet Depeche Mode Plade, som har haft stor betydning for mig.
(Stefan Gejsing)

Mahavishnu John McLaughlin
My Goal's Beyond
(Douglas, 1971)

Mahavishnu John McLaughlinJohn McLaughlin er en af de helt store jazzguitarister fra 70'erne - det er blandt andet ham, som spiller på Miles Davis' Bitches Brew. På næsten alle sine plader spiller han elguitar, og det synes jeg bliver lidt for fushionsagtigt på den ufede måde. På My Goal's Beyond spiller han derimod kun akustisk guitar, og det gør han helt fantastisk.

Musikken tager udgangspunkt i en blanding af indisk musik og moderne jazz. Den ene side består af to jams med indiske musikere og folk fra Miles Davis' band. På den anden spiller han solo.

Jeg synes, at det er svært at finde gode jazzplader. Enten bliver det for smooth og kommer til at stinke af caféer på Østerbro, eller også bliver det for rytmekons-agtigt, teknisk og irriterende. Denne her plader balancerer perfekt mellem de to poler - der er masser af skæve og disonante elementer, men det bliver aldrig for meget.
(Lasse Lyngbo)

The Afghan Whigs
Gentlemen
(Sub Pop, 1993)

The Afghan WhigsDen her plade er 100% synonym med min gymnasietid. Jeg købte den på en tur til Prag efter, at jeg havde set dem på min første Roskildefestival i 1993, og den står stadig for mig som den fuldendte rockplade.

Greg Dulli er en fuldstændig uovertruffen rocksanger, og hans tekster om kærlighed og alkohol er fulde af sarkasme og desperation. Bandet svinger som en motherfucker på en ret unik måde, og sangene er fantastiske.

Selvom det er en rigtig pubertetsplade, som jeg har spillet i månedsvis bag lukkede døre på mit værelse i Assens, så er jeg aldrig holdt op med at høre den. Selv nu, hvor jeg er blevet noget der minder om voksen, sætter jeg den virkelig tit på. Mit cd-eksemplar blev slidt ned for nogle år siden - jeg havde simpelthen spillet den til døde. Så nu har jeg købt den på vinyl.
(Lasse Lyngbo)

Dinosaur Jr.
Green mind
(Warner Brothers, 1991)

Dinosaur Jr.De er dedikeret til melodi, selv om det nogle gange lyder som om de gør alt for at forpurre det. Skæv skønsang, overdevet overdrive pedaler og et så slavisk trommespil, at man man nærmest kan høre ens musiklærer fra folkeskolen råbe "SKO-LE-TA-SKE, SKO-LE-TA-SKE" over ens skulder. "Start Choppin'" og "Thumb" er helt klart titelsangene for mig. Dinosaurerne har bare så afslappet en holdning til musikken på den plade, at jeg efter at have hørt den har masser af overskud til selv at skrive sange uden noget ræs.
(Allan Mattsson)

Af Diefenbach, 8. sep 2005


Yderligere information

Diefenbach - What's happening....www.diefenbach.dk

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til artiklen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen