Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ARTIKLER
» Alle artikler
» Gæsteanmeldere
» Kronikker
» Årets albums

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gæsteanmelder: The Late Parade

Klik her for at sende et link til denne artikel til en ven. Printervenlig version Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for artiklerne.
 
Jonas Munk
Gæsteanmelder: Jonas Munk
15. sep 2003 [Gæsteanmelder] Jonas Munk må siges at være en af øjeblikkets mest markante profiler på den danske musikscene. Som en fjerdedel af postrockbandet Limp har han til stor begejstring i danske såvel som udenlandske musikmedier udgivet minialbummet Orion på det prominente berlinerselskab Morr Music.

På det selskab er også udkommet de to soloalbums, Manual har udgivet - med Ascend som det senest udkomne - samt et splitalbum, som er lavet i samarbejde med amerikanske Icebreaker International.

Oven i hatten kommer to ep'er og en 7“-single på selskaber som engelske Static Caravan og danske Hobby Industries, som også har været medvirkende til at etablere Manual solidt på både den danske og den internationale electronicascene med et yderst selvstændigt udtryk. Et udtryk, der samtidig med at være eksperimenterende også taler meget direkte til lytterens følelser.

For en musiker, der stadig kun er i starten af 20'erne, må Jonas Munks karriere siges at være temmelig bemærkelsesværdig - i hvert fald peger den på en musiker, der uden tvivl kommer til at præge den danske musikscene mange år frem over.

"Jonas Munk has a grasp of melody and elegance that far outstrips his young ears. Ascend belongs rightfully with the Irresistible Force's It's Tomorrow Already as an album of concentrated bliss and artful precision.", skrev det anerkendte amerikanske netzine Pitchfork helt korrekt om Ascend, der er et af de senere års store bedrifter i dansk musik.

Blue Cheer
Vincebus Eruptum + OutsideInside
(Track Record 2003)

"Den klassiske rockmusik har de sidste par år oplevet noget af en renæssance – specielt det seneste års tid har mange bands med kunstneriske rødder i 1960'erne og 1970'erne optaget en hel del plads i medierne. Men samtidig er det også en musik, der ikke appellerer meget til fans af seriøs rockmusik - fjerner man deres trendy image, smarte hår og kitschede retro-attituder, er der nemlig ikke meget andet tilbage end tom, uenergisk tre-akkorders musiceren, der er ligeså indholdsløs som resten af den uopfindsomme musik, der hver dag bliver spillet af P3 og MTV." [læs mere]

Lexaunculpt
The Blurring of Trees
(Planet Mu 2003)

"Amerikanske Lexuanculpt aka Alex Graham debuterede for fire år siden med to ep'er på henholdsvis Isophlux og Orange. Begge udgivelser var veludført electronica i den komplekse stil, man kender fra kunstnere som Funkstörung og Autechre, men stadig med en god del personlighed. Da Alex på det tidspunkt blot var en knægt på 18 år, var der enorme forventninger til hans debut-album, og der gik da også rygter om udgivelser på forskellige selskaber som Rephlex og Warp, men albummet kom aldrig. Siden da har demoer været sendt rundt til en lang række selskaber - og nu er der så endelig kommet et album på Mike Paradinas' selskab, Planet Mu." [læs mere]

Popol Vuh
In the Gardens of the Pharao + Aguirre
(Celestial Harmonies 2002)

"In the Gardens of the Pharao (In den Garten Pharaos) er en vaskeægte klassikker! Med Popol Vuh er vi tilbage i starten af 1970'erne og de var efter sigende det første tyske band, der nogensinde anvendte en Moog-synthesizer. Projektet er baseret omkring krautrock- og new age-pioneren Florian Fricke, der omkring In the Gardens… (1971) var stærkt påvirket af sydamerikansk mytologi – og de religiøse undertoner skinner også tydeligt igennem." [læs mere]

Robin Guthrie
Imperial
(Bella Union 2003)

"Robin Guthrie har gennem sin tid som kernemedlem af Cocteau Twins stået for nogle af de mest fantastiske synth- og guitarflader, der nogensinde er blevet skabt. Det er derfor en smule underligt, at det har taget så lang tid for ham at lave en rendyrket ambient plade – i det hele taget er det mærkeligt, at han ikke har udgivet soloværker før nu, da hans evner både som musiker, programmør og producer er i top. Men nu er der for første gang i et pænt stykke tid endelig noget at glæde sig over for fans af Cocteau Twins." [læs mere]

Af Robert Christensen og Jonas Munk, 15. sep 2003


Yderligere information

Besøg Limps hjemmeside

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til artiklen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen