Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ARTIKLER
» Alle artikler
» Gæsteanmeldere
» Kronikker
» Årets albums

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Christian Kann

Klik her for at sende et link til denne artikel til en ven. Printervenlig version Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for artiklerne.
 
Torturing Nurse
Gæsteanmelder: Torturing Nurse
10. sep 2010 [Gæsteanmelder] Set fra vesten er Kina er et stort set ukendt og lukket land med hensyn til musik, der placerer sig uden for systemets officielle linje, men nettets formidlingsmuligheder og det internationale netværk for eksperimentel musik har udbredt Torturing Nurses aktiviteter og udgivelser. Torturing Nurse er en af de mest udfordrende og kompromisløse noiseacts fra Kina og har medvirket på over 100 udgivelser på bl.a. Roil Noise, Industrial Culture Records og Indie-ziert. Det er yderst sjældent, at gruppen forlader hjemlandet, så arrangørgruppen Ny Lyd har gjort lidt af et scoop, når de i samarbejde med My World Images Festivalen har inviteret Torturing Nurse til Danmark, hvor de bl.a. har fået tid til med disse gæsteanmeldelser at give et indblik i den noisemusik, der har inspireret dem.
Hijokaidan - Tapes

Hijokaidan
Tapes

(cd, Alchemy Records, 2006)

Man kan ikke andet end blive erobret af Hijokaidans lyd – f.eks. deres måde at bygge et nummer langsomt op fra stilhed til støj ved at lægge lag på lag på. Dette albums første nummer, ”Angel Dust” er indspillet helt tilbage i 1979. Det sidste er faktisk et covernummer af sangen ”Silver Machine” af det gamle rockband Hawkwind. Jeg kan lide alle Hijokaidans udgivelser, men jeg har valgt denne, eftersom det var mit første møde med deres musik. Der er noget amatørisk og upoleret over optagelserne, men samtidig noget der rører mig dybt i hjertet som en mægtig spirituel kraft. Japansk noise fascinerer mig meget.

The Gerogerigegege - Endless Humiliation

The Gerogerigegege
Endless Humiliation

(cd, Japan Overseas, 1994)

Ingen af The Gerogerigegeges albums lyder ens, hvilket er en del af denne enestående og nørdede gruppes charme. Dette album er deres mest soundscape-orienterede, hvor klaverspil kombineres med lydoptagelser af gadens hjemløse, meningsløs tale og dommedagsprofetier. Via Yamanouchi Juntaros vanvittige lederskab har The Gerogerigegege udviklet sig til en fantastisk performancegruppe, der har banet vejen for en bred vifte af støj/performance-acts, men som aldrig er blevet overgået!

Kaoru Abe - Mort A Credit

Kaoru Abe
Mort A Credit

(2cd, ALM Records, 1995)

Karou Abe er min foretrukne japanske frie improvisationsmusiker. Han har en stærk personlig feeling i sit saxofonspil. Han døde i 1978, kun 29 år gammel, af fysisk og psykisk udmattelse. Titlen på albummet Mort a Credit er hentet fra en roman af den franske forfatter Louis-Ferdinand Celine. Abe var selv en poet afskåret fra at opnå indre fred. Hans diskante spil på sopran-sax klinger af personlig erfaring – som at åbne en dør ind til fortvivlelsen.

Incapacitants - Pariah Tapes

Incapacitants

Pariah Tapes

(5cd, Freak Animal Records, 2006)

Medlemmerne Toshiji Mikawa og Fumio Kosakai er selve indbegrebet af japanoise. De er levende eksemplarer på støjens inderste og viser, hvordan man laver støj, ikke musik! Dette 5cd-sæt samler op på bandets tidlige limited edition båndoptagelser. Sammenlignet med 10cd-bokssættet Box Is Stupid (udsendt i 2009 på Pica Disk) er dette endnu bedre!

K2 - Flake Nitro

K2
Flake Nitro

(cd-r, Harshnoise, 2002)

Metal og skrald blandet sammen som en collage. En lydlig meditation over støjens paradis! Dette er et af de vigtigste 90'er-albums fra Dr. Kusafuka. Det er også et mesterværk ud i junk noise/metal noise.

Af Torturing Nurse, 10. sep 2010


Yderligere information

www.myspace.com/torturingnurseforever

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til artiklen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen