Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Christian Kann

 
Geiger graver i hvert nummer af det trykte magasin et måske overset album frem fra musikhistoriens store, støvede kælder. Denne kategori indeholder disse anmeldelser. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(18)


Rush
Moving Pictures Deluxe Edition
(cd + dvd, Anthem/The Island Def Jam Music Group, 1981, 2011)
13. okt 2011: Med knap 5000 bedømmelser og en score på 4,03 ud af 5 har RateYourMusics brugere udvalgt Rushs Moving Pictures som det bedste album fra 1981. Albummet manifesterede Rushs position som det band, de er i dag. [Af Jacob Pertou]


Ib Raug
Lidt af hvert
(kassettebånd)
1. apr 2011: På Ib Raugs selvproducerede hovedværk Lidt af hvert befinder vi os i musikalsk rum sø, mellem den velkendte og traditionsbundne sømandsvise på den ene side, og den elektroniske musiks dybe, boblende hav af klangflader på den anden. [Af Bertram Schulz]


The Afghan Whigs
Black Love
(cd, Elektra, 1996)
27. apr 2010: Der er gået mere end to årtier, siden grunge-bølgen dukkede op og gjorde den alternative rockmusik snavset, iørefaldende og moderne. Bølgen slog for alvor igennem, da Nirvana fra Seattle i 1991 væltede en hel generation. Et mere overset band var The Afghan Whigs, der aldrig fik et kommercielt gennembrud, men som leverede et af grunge-bølgens mest ambitiøse værker, nemlig 1996-udgivelsen Black Love, der står tilbage som et suverænt kunstnerisk højdepunkt fra en svunden epoke. [Af Alexander Vesterlund]


Exuma
Exuma
(lp, Repertoire, 1970)
1. dec 2009: Exuma - opkaldt efter en øgruppe i Bahamas - lavede først og fremmest lokalmusik; det selvbetitlede debutalbum indeholder et uudtømmeligt dyb af referencer til den lokale kultur, herunder særligt den caraibiske version af voodoo ved navn Obeah. Dette præger i høj grad sangenes tekster, men i endnu højere grad musikken. De syv sange på Exuma indsmigrer sig i første omgang med deres uimodståelige melodiøsitet, men disse melodier gestaltes i en frodig ramme af hypnotisk percussion, raslende og bimlende bjælder samt gådefuldt skinnende klange, der kommer ud af det blå. [Af Peter Tapdrup Andersen]


Erik Paaske
Portræt af en bums
(lp, Hamlet Production, 1979)
30. dec 2008: Som trubadur kan Paaske uden problemer måle sig med folkekære skikkelser som Kim Larsen og Sebastian, som samfundsrevser står han ikke tilbage for kulturelle fyrtårne som C. V. Jørgensen og Klaus Rifbjerg. Han er jovial og folkelig som en John Mogensen og livlig og sprælsk som Svend Asmussen det ene øjeblik for blot det næste at tage brydegreb med den sorteste nihilisme, som man kender den fra navne som Kliche, Martin Hall og The Sods. [Af Bertram Schulz]


Young Marble Giants Geiger anbefaler!
Colossal Youth
(cd, Domino/Playground, 1980, 2007)
1. mar 2008: Colossal Youth var allerede ved sin ankomst i 1980 en mindre sensation og er siden hen forblevet et album, man ofte refererer til og orienterer sig mod. Og det gør man, fordi det som lydunivers er helt unikt. Hér giver fortærskede udtryk som 'less is more' eller 'quiet is the new loud' virkelig mening. Alt overflødigt er barberet væk i 15 korte, minimalistiske kompositioner. [Af Claus Falkenstrøm]


Suzanne Vega Geiger anbefaler!
99.9F°
(cd, A&M, 1992)
29. sep 2007: Er der gået ild i Suzanne Vega? Sådan spurgte tilhængere af sangskriveren med den karakteristiske, køligt beroligende og velartikulerede stemme sig selv, da hendes fjerde album, 99.9F°, dukkede op i 1992. Lyden på pladen var radikalt anderledes, end hvad man var kommet til at forvente fra Suzanne Vega: Fremadspringende lydflader og rytmespor samt en ofte manipuleret vokal fra Vega selv. I det hele taget havde den et udtryk, der oftere end tidligere befandt sig et godt stykke fra nogen "moderat" folk-baseret poprock-produktion. [Af Martin Nielsen]


Loren Auerbach & Bert Jansch Geiger anbefaler!
After The Long Night / Playing The Game
(cd, Castle/Sanctuary, 1985)
20. okt 2006: Både After The Long Night og Playing The Game fremtryller en tidløs stemning, der gør det vanskeligt at tro, at året, hvor de blev indspillet, var 1985. Men poesien er eviggyldig, og netop et så flygtigt ord som poesi kan bedst beskrive den stemning, der manes frem i sangene. Det er lyden af en tidlig tur i skoven, hvor dugdråberne endnu hænger på træerne, det er billedet af et London, hvor de gamle bygninger rejser sig som tilrøgede katedraler. [Af Jakob Bækgaard]


Dinosaur Jr. Geiger anbefaler!
You’re Living All Over Me
(lp, SST, 1987)
17. maj 2006: Med dette album berigede Dinosaur Jr pladeselskabet SST med et af støjrockens mesterværker. Det var råt og massivt – som at stå i Dresden under et tæppe af brandbomber – men samtidig båret af et sandt arsenal af iørefaldende refræner. Ud af infernoet voksede det bizart skønne og smukke gerne frem. [Af Claus Falkenstrøm]


Depeche Mode Geiger anbefaler!
Black Celebration
(lp, Mute, 1986)
1. jan 2006: Black Celebration var den endelige kulmination på Depeche Modes udvikling fra letbenet synthpop til mørk og industriel, nærmest gotisk widescreen-musik. Og et album, der hele tiden var så dæmonisk vidende, at det gjorde ondt. [Af Steffen B. Pedersen]


The Cure Geiger anbefaler!
Pornography - Deluxe Edition
(2cd, Fiction/Universal, 2005)
21. maj 2005: I de seneste måneder har vi været en del, der ventede på, at deluxe-genudgivelserne af samtlige The Cures studiealbums nåede frem til gruppens mesterværker – og de fleste er nok enige om, at Pornography (1982) var det tidligste. Et monster af en plade lavet af et band, der både fysisk, psykisk og konkret var ved at kollapse – og egentlig lavet for at fremskynde selvsamme kollaps. [Af Steffen B. Pedersen]


Captain Beefheart & His Magic Band Geiger anbefaler!
Trout Mask Replica
(lp, Reprise, 1969)
1. sep 2004: Med udgivelsen af Trout Mask Replica i 1969 trådte Captain Beefheart, der bærer det borgerlige navn Don Van Vliet, for alvor ind i den excentriske musiks panteon, hvor han stadigvæk troner side om side med andre selvmytologiserende særlinge som Sun Ra og Aphex Twin. Det er nemlig ikke musikken alene, der har skabt legenden om Trout Mask Replica, men i høj grad også Beefhearts bizarre beskrivelser af, hvordan pladen blev til. [Af Peter Tapdrup Andersen]


The House of Love Geiger anbefaler!
The House of Love
(lp, Creation, 1988)
1. mar 2003: The House Of Love består af ti formidable tre-minutters popsange, der uden videre kan høres for sig, men som hørt som et kredsløb bevæger sig helt ud i det sublime. Det er sange som på den ene side virker familiære nok, men som på den anden side besidder flygtige, næsten gennemsigtige, øjeblikke, der blitzagtigt griber én om både øre og hjerte. Det er disse øjeblikke, man umanerligt gerne vil fastholde eller strække, hvorfor det også er en plade man hører igen og igen og igen. [Af Claus Falkenstrøm]


Conrad Schnitzler Geiger anbefaler!
Blau
(lp, Very Good Records)

Conrad Schnitzler
Rot
(lp, Very Good Records)
1. nov 2002: Den tyske veteran Conrad Schnitzler er en af den elektroniske scenes mest berygtede enegængere, en kultfigur af samme kaliber - om end ikke just samme berømmelse - som de vildeste punk- og no/new wave-desperadoer, der hæmningsløst kastede sig ud i at lave ekstrem og utilnærmelig musik med et minimum af udstyr og musikalsk skoling. [Af Jannik Juhl Christensen]


Talking Heads Geiger anbefaler!
More Songs About Building And Food
(lp, Sire, 1978)
1. maj 2002: På More Songs About Building And Food, som var opfølgeren til debuten 77 (1977), fanger vi Talking Heads på vej op. Vi fanger dem i det øjeblik, hvor Brian Eno går ind som femte medlem, men før de begynder at slippe det fortættede, minimalistiske rockudtryk, der også prægede 77. Vi befinder os med andre ord før de labyrintiske, verdensmusikalske ekskursioner og improvisationer, der bliver så karakteristiske for bandet i starten af 1980’erne med plader som Remain in Light (1980) og live-dokumentationen The Name Of This Band Is Talking Heads (1982). [Af Claus Falkenstrøm]


1  2  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen