Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Peter Laugesen & Singvogel

 
Denne kategori indeholder anmeldelser af spirrende danske bands og solister. Har du en demo liggende, du gerne vil have anmeldt her på siden, er du velkommen til sende den til os på adressen: Saltholmsgade 22, 8000 Århus C. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(54)


Museum
Der kommer nok en dag
(cd-ep, demo, 2004)

Spion
På landet
(cd-ep, demo, 2003)
30. mar 2004: Så siger jeg det igen! Der er grøde i dansk musik. Og vil pladeselskaberne ikke udgive noget af det, så gør vi det bare selv! Nok vil de fleste hellere end gerne stadig synge på engelsk, men med Museum og Spion kommer der fra København nu to kvartetter, der for egne penge alligevel har valgt at holde fast i det danske sprog. [Af Claus Falkenstrøm]


Neon Machine
When We Arrive – Everybody Rise!
(demo-cd, Neon Machine, 2003)
27. jan 2004: Neon Machine har det problem, at de befinder sig i et uhyre overfyldt hjørne af den danske rockscene - hvor mange oplagte Barometer-bands kan man egentlig klare? Omvendt udviser gruppen efterhånden et format, man ikke overse – Lars Vangen Christensen er vitterligt en sangskriver, der fortjener en ordentlig dokumentation og en solid succes – så skulle ét eller to middelmådige danske indiebands ryge ud af folks bevidsthed for at give plads til Neon Machine, vil det være med undertegnedes velsignelse. [Af Steffen B. Pedersen]


Tadzio
Umlaut
(demo-cd)
15. dec 2003: Noget kan tyde på, at den københavnske kvintet Tadzio har en vis præference for det germanske. Ikke alene har de døbt deres første demo-ep Umlaut; de har også opkaldt bandet efter en figur i den store tyske forfatter Thomas Manns roman Døden i Venedig. Tadzio er her navnet på en polsk dreng, hvis skønhed betager romanens hovedperson – en aldrende kunstner – med en fatal udgang til følge. Ikke desto mindre er gruppens tekster engelske, ligesom vi genremæssigt befinder os et sted mellem langsom artrock og småmelankolsk britisk indie tilsat et strejf drømmende americana. [Af Rasmus Steffensen]


Jacob Faurholt and Sweetie Pie Wilbur
Jacob Faurholt and Sweetie Pie Wilbur
(demo-cd)
23. sep 2003: Århusianske Jacob Faurholt har over sine to første demo-udgivelser skabt sig en niche som lavmælt folk-sangskriver, der nok læner sig tydeligt op af især Sophias tristesse, men som samtidig bekender sig til en anderledes skitseorienteret æstetik, hvor sangenes drama sjældent udfoldes i længere kompositioner, men snarere antydes i fortættede stemningsfragmenter. Tredje udspil fra Faurholt adskiller sig ikke væsentligt fra de to første i denne sammenhæng. Her præsenteres på bare 27 minutter 11 sange, der alle er kraftigt gennemvædede af melankoliens bittersøde dråber. [Af Rasmus Steffensen]


Larsen & Furious Jane
I Wouldn't Sit at Home and Take It
(demo-cd, Morningside Records)
27. maj 2003: Af et ”hovsa-projekt” at være er I Wouldn’t Sit at Home and Take It imidlertid på alle måder et overraskende konsistent værk. Ikke nok med, at de ti numre rent musikalsk hænger godt sammen som et album: Også tematisk falder de snildt på plads indenfor Larsens opstillede konceptuelle ramme, der denne gang hedder ”skuffelse”. [Af Steffen B. Pedersen]


El Video
El Video
(demo-cd)
1. maj 2003: Så meget sagt råder gruppen – også der, hvor den fejler - over et så betragteligt talent, at dens dage i øvelokalet bør være talte. Den skal i studiet med en harsk – men kærlig – producer, der kan koncentrere og udvikle udtrykket lidt mere, end det er tilfældet her. Og så skal den i dén grad ud at spille. Lur mig, om det ikke en dag bliver på de store scener. [Af Steffen B. Pedersen]


Porcalin
Sound of Grandmummys House
(demo-cd)
17. apr 2003: Som titlen indikerer, er hans både lyriske og musikalske univers på alle måder orienteret imod barndommens rum – og ikke blot trygheden, men også de små revner, der pirker til uskylden. F.eks. lægges teksten til nummeret ”While the Sleep in Your Eye Blooms” i munden på en figur, der umiddelbart kan identificeres som enten Ole Lukøje eller en vågende far – men lige så vel kan tolkes som manden med leen. Den samme slingrende uskyld spores på lydsiden, der på én gang er naiv og spøgelsesagtig. [Af Steffen B. Pedersen]


The Seven Mile Journey
The Seven Mile Journey
(demo-cd)
14. apr 2003: Det må konstateres, at Danmarks postrock-scene er blevet beriget med endnu et orkester af international standard. En kvartet, der tydeligvis består af virtuoser – men ikke desto mindre har så meget andet, der trænger sig på, at det ikke er det, man lægger mærke til. The Seven Mile Journey er tonesat weltschmerz i topklasse – og rent musikalsk kun en overraskelse eller to fra at kunne matche genrens store udgivelser. [Af Steffen B. Pedersen]


Pollyanna
Pollyanna
(demo-cd)
2. apr 2003: Den århusianske kvartet Pollyanna præsenterer på deres anden demo tre sange, der befinder sig i en melodisk guitarpop-tradition med en snert af alternativ rock. Det slipper de gennemgående ganske hæderligt fra. [Af Rasmus Steffensen]


Amber
She Said: Look It's Starting to Snow
(demo-cd)
28. mar 2003: Det er udpræget frostmusik, men ikke forstået som en intellektuel og distancerende kulde. Tværtimod er det i høj grad en sanselig musik, der prikker i huden og sender én tilbage til barndommens fortryllede vintre, hvor man kunne få timer til at gå med blot at stirre på sneen, der dalede og dalede. Så kan det være forår så meget som det vil udenfor. [Af Rasmus Steffensen]


Neon Machine
Neon Machine
(demo-cd, Dø Svin Records)
8. mar 2003: På denne cd har gruppen imidlertid rigeligt med esser på hånden til at kunne begå sig på et højt plan. Faktisk er det kun det lille oplag – og den trods alt lige lovlig demoagtige produktion – der hindrer Neon Machine i at være en debutsingle med en seriøs hitliste-faktor. [Af Steffen B. Pedersen]


Jacob Faurholt
Black Buildings
(demo-cd)
22. dec 2002: Alt i alt efterlader ”Black Buildings” altså én med nogenlunde det samme indtryk som Quietness - indtrykket af et lovende sangskrivertalent, der dog kræver en del modning for helt at kunne stå på egne ben. En modning, som det skal blive interessant at følge. Første etape må være at turde skære lige så meget ind til benet i arrangementerne som i sangenes længde. [Af Rasmus Steffensen]


Ultimate Combat Noise
Ultimate Combat Noise
(demo-cd)
15. dec 2002: Søren Daugbjerg har et usædvanligt mål med sin musik – og han forholder sig tro mod det hele vejen igennem samtidig med, at han etablerer et lydunivers med en helt egen perfektion. Dermed kan Ultimate Combat Noise kun få de varmeste anbefalinger med herfra – selvom demoen helt sikkert vil være et tough sell i lille Danmark. [Af Steffen B. Pedersen]


Tiger Tunes
When You Reach 9999 Points in Donkey Kong the Score Resets to 0 Even Though the Levels Continue Getting Harder
(demo-cd)
7. dec 2002: Med Our Foolishness Will Never Overcome This Evil World stod gruppen med materialet til en noget nær perfekt debut-ep på hænderne. Nu har de til et helt album af omtrent samme støbning - så hermed et venligt, men bestemt, opråb til hele pladebranchen: VÅGN OP! [Af Steffen B. Pedersen]


The First Miles
The First Miles
(demo-cd)
24. nov 2002: The First Miles har knap nok spillet sammen et år, men ikke desto mindre fremstår de som en både velspillet og velfunderet enhed, der ved hvad de vil. Tofts stemme og sangskrivning står distancen i livtaget med det amerikanske arvesølv, og bandet supplerer med en enkel, men robust backing. Lydbilledet savner nok lidt dybde og kompleksitet, men det vil en god producer givetvis kunne fremtrylle. [Af Rasmus Steffensen]


<< 1  2  3  4  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen