Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Majessic Dreams

Anmeldelser
 
I denne sektion kan du læse de anmeldelser, der er blevet bragt i bladet og her på siden

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(3837)


Chicks on Speed
Chix-52 EP
(12'', Chicks On Speed Records)
1. dec 2000: Den amerikansk / australsk / tyske multikunstnertrio fra München, fortsætter her den respektløse, afvæbnende humoristiske dekonstruktion af grænsen mellem disco og undergrund, de allerede fremragende har demonstreret på en lang række 7”-singler samt gruppens parallelt udsendte debut-albums, The Un-Releases og ...Will Save Us All, tidligere på året. [Af Steffen B. Pedersen]


Håkan Lidbo
After the End
(cd, April Records)
1. dec 2000: Den eneste indvending, man sidder tilbage med efter albummets rundvisning i editering og programmering for viderekomne, må være, at Lidbo ikke har formået at integrere sine påvirkninger fra jazzscenen og Warp Records tilstrækkeligt i hinanden. Havde han det, var After the End måske blevet en vigtig - og ikke blot en absolut hæderlig - udgivelse. [Af Steffen B. Pedersen]


Jacques
To stars
(cd, Setanta/Playground)
1. dec 2000: Kritikere kan med en vis ret sarkastisk kommentere det hjerteblod, der flyder ud over samtlige sange: Bare rolig, børn, han bløder ikke rigtigt. Det er bare skuespil. Men det er fandens flot skuespil. [Af Rasmus Steffensen]


Kev Hopper
Whispering Foils
(cd, Duophonic Super 45’s DS33-25)
1. dec 2000: Indtil flere fremragende numre stikker i øjnene, og selvom de enkeltvis går i vidt forskellige retninger, lykkes det alligevel at skabe en rød tråd. Til trods for den simple instrumentering formår pladen som helhed at skabe en række vellykkede kompositioner, der både er harmoniske og udfordrende. [Af Morten Bruhn]


PJ Harvey
Stories from the city, stories from the sea
(cd, Island Records)
1. dec 2000: Pladens arrangementer og lyd har måske nok skabt Harveys hidtil mest tilgængelige udtryk. Det betyder dog ikke at Stories From the City, Stories From the Sea som helhed har tabt den kontante drivkraft eller intensitet, der er så karakteristisk for Harvey. Stories From the City, Stories From the Sea føjer ikke afgørende nyt til rock-skikkelsen PJ Harvey, men den beviser dog til fulde, at der stadig kan skrives simple, fremragende sange bagom tidens populærmusikalske gabestok. [Af Claus Falkenstrøm]


Sigur Rós Geiger anbefaler!
Àgætis Byrjun
(cd, Fat Cat)
1. dec 2000: Nogen vil sikkert kalde Àgætis Byrjun en skuffelse - det nedtonede støjniveau in mente - men herfra skal der blot sendes respekt til et band, som er ét skridt tættere på at plukke det, deres navn betyder på dansk: “sejrsrosen“. [Af Steffen B. Pedersen]


Tele:Funken
A Collection of Ice Cream Vans Vol. 2
(2 x lp, Domino Records)
1. dec 2000: Man får et egentlig ret cool fremført, veloplagt boblende spil med alt fra swing og lounge til industrial, elektro, drum’n’bass og kølig new romantics-agtig lyd, elegant spredt ud over et gennemført album, som på intet tidspunkt bliver blot tilnærmelsesvist uinteressant. Lad ikke denne fornemme samling af isbiler blive den sidste. [Af Steffen B. Pedersen]


The Workhouse
Peacon
(7'', Emma...s House Recordings)
1. dec 2000: Emma’s House Recordings er et helt nystartet engelsk pladeselskab, hvis eneste erklærede formål er at udsende kvalitets-7”ere med nye og ukendte shoegazer-bands. Kvartetten The Workhouse’s anden single “Peacon“, lever, især med sin langsomme, æteriske luftige og instrumentale A-side, til fulde op til denne målsætning. [Af Morten Bruhn]


The Morningside
The Ideas We Gave Her
(cd, Morningside Records)
1. dec 2000: Der har hidtil ikke været mange danskere, der vovet sig ud i kunsten at lade det enkle være det bærende. Ikke uforståeligt, da netop dét er noget af det vanskeligste at få til at fungere. Derfor er det direkte glædeligt, når man - som her - støder ind i én, der mestrer kunsten til fulde uden at man bliver lullet i søvn eller musikalsk kommer til at kede sig. [Af Stefan G. Sørensen]


Piano Magic
Son de Mar
(lp, 4AD/Playground)
1. dec 2000: Man behøver ikke at bruge øjnene for at få en stor oplevelse ud af soundtracket Son de Mar. Det er i hvert tilfælde lykkedes Piano Magic at skabe et lydspor, som man ikke sætter på, når man er i et bestemt humør, men derimod kommer i et bestemt - og behageligt - humør af at høre. [Af Stefan G. Sørensen]


Blonde Redhead Geiger anbefaler!
Melody of Certain Damaged Lemons
(cd, Touch & Go/VOW)
1. dec 2000: Blonde Redhead har så absolut potentialet til at nå længere, end de hidtil er nået. Man kan blot håbe, at den kommende e.p., Musique Citronique, kan hjælpe gruppen med at opnå det publikum, den virkelig fortjener. [Af Stefan G. Sørensen]


Windy & Carl Geiger anbefaler!
Consciousness
(lp, Kranky/VME)
1. dec 2000: Idet udgivelsens sidste nummer, det korte "Resolution", toner ud, har man haft en stor, omend krævende lytteoplevelse, som - trods duoens begrænsede arsenal af musikalske greb - har indfanget én på en nærmest magisk vis. Consciousness lægger som sådan ikke noget nyt til Windy & Carls univers - men hvad gør dét, når de gang på gang formår at udsende de muligvis mest fantastiske toner, som det er menneskeligt muligt at frembringe? [Af Stefan G. Sørensen]


Papa M
Papa M Sings ep
(cd-ep, Sea Note/Rock Action/specialimport)
1. dec 2000: David Pajo spiller selv alle instrumenter - men man finder ikke mange spor af hans ellers karakteristiske cirkulære guitarmelodier, og man sidder lidt med fornemmelsen af, at pladen ikke skal tages helt seriøst. Denne ep er derfor næppe en indikation af Pajos fremtidige musikalske retning - men som det så smukt hedder sig på pladen: "The answer is pissing in the wind". [Af René Blavnsfeldt]


Hellfish & Producer
Constant Mutation
(3 x 12'' ep, Planet MU)
7. dec 1999: Støjekstremismen på store dele af den elektroniske hardcorescene er efterhånden blevet så overdrevet, at meget af det, der i første omgang gjorde de mange udløbere af starthalvfemsernes rave interessante, nemlig det legende, dynamiske og forfriskende uhøjtidelige, stort set er forsvundet til fordel for en blanding af punk, goth og industrial-æstetik. Det har resulteret i mellemtone-aggression frem for rytmisk suggestion, og man kan spørge, om der overhovedet er en fremtid for kreativitet indenfor ravemusikken. At der findes en fremtid, beviser Hellfish & Producer. [Af Jannik Juhl Christensen]


Various Artists
Praxis USA
(2 x 12'', Deadly Systems)
7. dec 1999: Stilen er ikke helt ulig den mest eksperimenterende del af Digital Hardcore Recordings, som f.eks. Patric Catani (som også har udgivet på Praxis) eller Shizuo, men er generelt mere skarptskåret og funderet i en sønderknust, industriel drum'n'bass. På nogle numre udvikler det sig næsten til en slags "evil electronica", som hvis den "elektroniske lyttemusik"s store stjerner Autechre blev kørt gennem en cementblander, mens andre numre simpelt hen er noget af det mest bersærkergående og nervøst sammenbrudte døds-jungle tænkelig, og et enkelt rent støjnummer er der også blevet plads til. [Af Jannik Juhl Christensen]


<< 1  2  3  ...  254  255  256  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen