Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Amstrong

 
Denne kategori indeholder anmeldelser af spirrende danske bands og solister. Har du en demo liggende, du gerne vil have anmeldt her på siden, er du velkommen til sende den til os på adressen: Saltholmsgade 22, 8000 Århus C. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(54)


Brudevalsen
2005
(demo-cd, uden selskab, 2005)
25. jun 2005: Langt hen af vejen kan man næsten kun prise de fem knægte, der stilistisk set placerer sig i den mest mørke og eksperimenterende ende af nu metal-skalaen - komplet med gulvbas! Ikke uden grund rummer demoen en coverversion af Tom Waits’ ”Dirt in the Ground”, som vidner om en musikalsk horisont, der rækker langt ud over det rent metalliske. [Af Steffen B. Pedersen]


Pollyanna
Demo
(demo-cd, uden selskab, 2005)
13. jun 2005: Mere end lyden af et band, der har fundet sig selv, synes Pollyannas tredje demo at dokumentere en overgangsfase, hvor der kastes flere interessante idéer op i luften, men ingen af dem følges helt til dørs. At bandet så kun synes at være et stenkast fra at finde de vises sten og forlade de lovendes rækker én gang for alle, er så noget andet. [Af Steffen B. Pedersen]


Double Space
Double Space
(demo-cd, eget selskab, 2005)
20. maj 2005: Bandets massive, kantede og ofte ekstremt stenede dommedagsrock lægger sig naturligt i forlængelse af medlemmernes ophav i Soviet Subliminal Seduction eller Sons of Cain - og man imponeres helt basalt over, hvor megen desperation og tætpakket lyd blot tre mennesker kan samle på ét sted. [Af Steffen B. Pedersen]


Karthage
Radio Silence
(cd-r, uden selskab, 2005)
4. apr 2005: Skal man sammenligne Karthage med et andet dansk orkester, kunne det oplagt være Lampshade, der på samme måde kombinerer en melodisk indierock-form med en mere højstemt tone. Men modsat Lampshade mangler gruppen at finde ind til lige dét knæk eller dét unikke raffinement, der kan gøre netop dens take på traditionerne vanedannende. [Af Steffen B. Pedersen]


Crash Replay
Crash Replay
(demo-cd, uden selskab, 2004)
15. sep 2004: Crash Replay, der er skabt af folk fra bl.a. Traening, Magtens Korridorer og Ensemble Orlando, er hverken nogen rædsel eller nogen åbenbaring. Det er et udspil, der også kvalitetsmæssigt lægger sig til rette i det midterfelt, det åbenbart er gruppens intention at opsøge. Men talentet er der selvsagt – til tider ligesom sangene – og der er ikke nogen grund til at bede medlemmerne om at kaste håndklædet i ringen. [Af Steffen B. Pedersen]


Majessic Dreams
Majessic Dreams
(demo-cd, uden selskab, 2004)
2. sep 2004: Stemningen på sangene er lige så azurblå som omslaget. Med en svævende, næsten konturløs blanding af syntetiske klangflader, digitalt behandlede akustiske instrumenter og alfeagtige vokaler skaber den svenske duo et musikalsk felt, der minder om det, man oplever, når man svæver mellem søvnen og den vågne tilstand. [Af Steffen B. Pedersen]


Go Sumo
Syntax Error
(demo-cd, uden selskab, 2004)
31. aug 2004: Seks mand høje Go Sumo, der tilsyneladende i første omgang var et studieprojekt med denne demo i tankerne, spillede deres debut-koncert på Lille Torv i hjembyen Århus her i foråret, og véd den lejlighed blev gruppen en overstrømmende succes hos stadens ordensmagt, der fik andet at give sig til end at spise donuts på havnen. [Af Steffen B. Pedersen]


Mimas
Mareridt-vaek
(demo-cd, uden selskab, 2004)
26. aug 2004: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Mimas med Mareridt-vaek markerer sig som et af de mere lovende danske demo-bands. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at gruppen er bedst, når den - hvilket ikke altid er det, der er tilfældet her - skruer ned for ambitionerne og lydniveauet og er sig selv. Det er dér, den lyser op i mørket og skræmmer nattens monstre væk. [Af Steffen B. Pedersen]


Heartbreak Disco
World Shake
(demo-cd, uden selskab, 2004)
20. aug 2004: Demoen antyder, at der er et overbevisende albumorkester gemt i Heartbreak Disco, hvilket man ifølge pressemeddelelsen vil få mulighed for at konstatere på egen hånd her i løbet af efteråret. Man kan dog kun have det håb for pladeprojektet, at gruppen allerede har allieret sig med en producer og arrangør, der kan kæde alle dens gode indfald sammen på den rigtige måde. [Af Steffen B. Pedersen]


Dúné
Rock, Synth’n’roll
(demo-cd, uden selskab)
28. jul 2004: Af og til dukker der purunge sangskrivere op, hvis potentiale synes at være så stort, at man ser sol, måne og stjerner, når man tænker på deres fremtid. Et godt dansk eksempel kunne være Superheroes’ Thomas Troelsen. Han kom fra Skive, og det samme gør det purunge orkester Dúné, hvis sanger og sangskriver, Mattias Kolstrup, såmænd ikke er så langt fra at have samme alder og standard. Faktisk er gennemsnitsalderen i orkestret blot 15 år! [Af Steffen B. Pedersen]


Cornelius
Cornelius
(cd-ep, demo, 2004)


(cd-ep, demo, 2004)
27. jun 2004: I modsætning til den vel temmelig dominerende retro-80’er-bølge, der hersker for tiden i både den danske mainstream og undergrund, synes trioen Cornelius og kvintetten Kå at gå nogle helt andre veje. Der er med andre ord ikke mange opkørte fraseringer, discorytmer eller synth-hooks her. I stedet får vi to forskellige opdateringer af henholdsvis minimalistisk amerikansk rock og i bred forstand den dansk-europæiske folke- og visetradition [Af Claus Falkenstrøm]


Doi
in the unlikely event of loss in cabin pressure
(cd-ep, demo, 2004)

Virak
but not as we know it
(cd-ep, demo, 2004)
23. jun 2004: Med Virak og Doi fra henholdsvis København og Aalborg stifter vi bekendtskab med to nye trioer, der forsøger at tage livtag med rockmusikkens mere formløse og atmosfærisk-glidende udtryk. [Af Claus Falkenstrøm]


Jaguar
Simple Faces
(cd-ep, demo, 2004)

Marvins Revolt
Marvins Revolt
(cd-ep, demo, 2004)
21. jun 2004: I den massive bølge af selvfinansierede udgivelser her i foråret 2004 finder vi også Jaguar og Marvins Revolt fra København. I en vis forstand bygger begge bands videre på den amerikanske og britiske indie- og støjrock, men dog med vidt forskelligt resultat. Hvor Jaguar ikke er bange for at tage livtag med det radiovenlige powerpop-omkvæd tilsat iørefaldende synth-hooks, så forbliver Marvins Revolt i lyset af ungdommens hovmod skæve, afvigende og stedvis grusom umelodiske. [Af Claus Falkenstrøm]


Rhea Sylvia
Demo 3
(demo, eget selskab)

Rhea Sylvia
Demo 4
(demo, eget selskab)
19. jun 2004: Rhea Sylvia har tydeligvis ikke, som en af de to medfølgende pressemeddelelser ellers påstår, ædt om kap med Jimi Hendrix og fået Simon & Garfunkel til at gå i opløsning. Dét niveau bevæger de sig trods alt ikke på. Til gengæld er de et dejligt bekendtskab, som der helt sikkert er fremtid i så snart de sidste løse tråde bliver bundet sammen. [Af Steffen B. Pedersen]


Polarforsker
Demo
(cd-r, uden selskab)
5. jun 2004: Polarforsker er århusianske Peter Bertelsens kunstnernavn. Bertelsen placerer sig musikalsk set i det semi-melodiøse IDM-område og virkemidlerne er de velkendte: Mikrolyde, spinkle, lavt producerede trommeprogrammeringer, glitch, knas og små melodistumper, der dukker op hist og her. Som Bertelsens alias lader antyde, er sounden kølig - en lyd, man har lært at forbinde med udgivelser fra kunstnere som Oval, Pole, den unge Fennesz samt pladeselskaber som Neo Ouija og ~Scape. [Af Rune Holst Scherg]


<< 1  2  3  4  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen