Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Diefenbach

 
Denne kategori indeholder boganmeldelser. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(57)


Jan Sneum (red.)
Politikens Store Rock Leksikon
(bog, 1656 s., Politikens Forlag, 2004)
7. jan 2005: Trods visse fejl og mangler – og skønhedsfejl er det ikke nødvendigvis – må 2004-versionen af Politikens Store Rock Leksikon beskrives som en imponerende bedrift. En både omfangs- og indholdsmæssig moppedreng, der ikke blot indfrier forventningerne fra de tidligere udgaver, men også skruer dem alvorligt op til næste ombæring. [Af Steffen B. Pedersen]


Peter H. Olesen
Jeg vil være hvor jeg ikke er
(bog, 48 s., Adressens Forlag, 2004)

Peter H. Olesen
Jack Kerouac i Jylland
(bog, 80 s., Adressens Forlag, 2004)
26. nov 2004: Skulle Olesen have bogdebuteret for fuld fart, skulle han have kogt det bedste fra begge bøger sammen i et kort, stramt bind. Sprogkunsten, den personlige tone og livserfaringen er der i hvert fald i rigelige mængder, selvom den teoretiske originalitet måske mangler. Men læst fra en forblæst andelslejlighed med udsigt til en god, jysk pløjemarker er det alligevel bøger, der mætter og luner. [Af Steffen B. Pedersen]


Røde Mor
Røde Mor
(bog, 160 s., Husets Forlag/Systime, 2004)
14. nov 2004: To ting slår én, når man bladrer disse sider igennem. Den første er i hvor høj grad, Røde Mor gennemsyrede 70’ernes tidsånd. Den anden er i hvor høj grad, de er blevet reduceret til noget fladt, humørforladt og endimensionalt af eftertiden. Som denne skatkiste af overvejende grafiske arbejder illustrerer, brændte de omvendt af engagement, konsekvens, intelligens og en noget overset selvironi. [Af Steffen B. Pedersen]


Paul D. Miller (aka DJ Spooky That Subliminal Kid)
Rhythm Science
(bog + cd, 130 sider, Mit Press/Sub Rosa, 2004)
1. sep 2004: “Zines for grown-ups” kalder forlaget Mit Press deres serie af såkaldte Media Pamphlets, der blev søsat i 2001. Ambitionen med serien er at koble en kritisk refleksion over kunsten og kulturen, som den tager sig ud i lyset af det 21. århundredes teknologiske, mediemæssige og politiske udfordringer, sammen med lækkert designede bogudgivelser, der kan tjene som ”theoretical fetish objects”. Tredje bog i serien er skrevet af Paul D. Miller, som nogle sikkert vil kende under kunstnernavnet DJ Spooky That Subliminal Kid. [Af Rasmus Steffensen]


Klaus Lynggaard & Henrik Queitsch
Loaded. Om The Velvet Underground, Lou Reed, John Cale, Nico.
(bog, 240 sider, Informations Forlag, 2004)
1. sep 2004: The Velvet Underground synes at fremstå som det artrockband fra 1960’erne, som alle hellere end gerne vil stå i gæld til. De er de sande avantgardistiske pionerer, der til stadighed former store dele af den rockmusik, man hører i dag. Bogens grundlæggende problem er dog, at en lang række af de medvirkende ikke har ret meget på sinde, hvorfor deres bidrag bliver til intetsigende, stedvist ganske idiosynkratiske ungdomserindringer. [Af Claus Falkenstrøm]


Henrik Nielsen & Lars Kjær Dideriksen (red.)
Århus: nu – et signalement af de nye toner
(bog + cd, 110 sider, Signalement Århus, 2004)
1. sep 2004: Efter længere tids planlægning med ildsjælen Lars Kjær Dideriksen som den egentlige drivkraft er bogen Århus: nu blevet en realitet. En bog, der går målbevidst efter at tegne et signalement af det alternative musikboom, der pt. foregår i byen. Men egentlig fortsætter Århus: nu dybest set den tåbelige kamp mellem forskellige scener, der altid har raset mellem Jyllands og Danmarks hovedstæder. Der er lidt ”haha, København, nu er det os, der har bukserne på” over hele projektet, og den holdning kan man bruge til lige så lidt som den til tider noget snobbede hovedstadsmentalitet. [Af Steffen B. Pedersen]


Henrik Nielsen & Lars Kjær Dideriksen (red.)
Århus: nu – et signalement af de nye toner
(bog + cd, 110 sider, Signalement Århus, 2004)
1. sep 2004: Efter længere tids planlægning med ildsjælen Lars Kjær Dideriksen som den egentlige drivkraft er bogen Århus: nu blevet en realitet. En bog, der går målbevidst efter at tegne et signalement af det alternative musikboom, der pt. foregår i byen. Men egentlig fortsætter Århus: nu dybest set den tåbelige kamp mellem forskellige scener, der altid har raset mellem Jyllands og Danmarks hovedstæder. Der er lidt ”haha, København, nu er det os, der har bukserne på” over hele projektet, og den holdning kan man bruge til lige så lidt som den til tider noget snobbede hovedstadsmentalitet. [Af Steffen B. Pedersen]


Torben Sangild Geiger anbefaler!
Støjens æstetik
(bog, Multivers Academic)
21. dec 2003: Navnet Torben Sangild vil sandsynligvis klinge bekendt i de fleste musikinteresseredes ører. Udover at have fungeret som radiovært på P3’s savnede musikprogram Rockland, har Sangild nemlig også udbredt sin viden om moderne musik gennem en række artikler og essays gennem de senere år. Hans store force har været, at han – gennem sin akademiske uddannelse – konsekvent har været i stand til at skabe et fint kunst- og idéhistorisk overblik over de forskellige musikalske retninger, han har beskæftiget sig med. [Af Morten Bruhn]


Torben Bille (red.)
Politikens Dansk Rock Leksikon 1956 - 2002
(bog, Politikens Forlag, 592 s., 299 kr.)
5. apr 2003: Generelt må man konstatere, at Dansk Rockleksikon 1956 – 2002 - i lighed med de to tidligere udgaver af værket - er en helt uundværlig opslagsbog, hvoraf i hvert tilfælde den alfabetiske kunstnergennemgang er essentiel og helt opdateret. Men det klassiske leksikon trænger dels - med al respekt for ”Billen” - til en ny og yngre redaktør, dels et større korrekturmæssigt overblik og større indrømmelser til læserens personlige dømmekraft. [Af Steffen B. Pedersen]


Henrik Marstal og Henriette Moos
Filtreringer
(bog, 347 s., Høst & Søn, 2001)
8. aug 2002: Der er selvfølgelig ikke noget nyt i ”kan-man-sige-Stockhausen- så-ved-man-det-vigtigste”-fortolkningen af technohistorien, eller i den ukritiske accept af rockparnassets opfattelse af halvfemserne som et hybridårti, hvor der ikke rigtig var nogen nyskabelser, men når det videregives som den fyldestgørende, akademiske udlægning af den elektroniske musik, så er det selvsagt langt mere ødelæggende, og som lærebog er det intet mindre end katastrofalt. [Af Jannik Juhl Christensen]


Jens Larsen
Sangskriver (elleve samtaler)
(bog, Lindhardt & Ringhof)
1. maj 2002: Mest medrivende er det, når samtalerne udvikler sig til regulære dannelseshistorier som hos Olesen-Olesen og Jens Unmack. Sidstnævnte pointerer i øvrigt helt forløsende i den megen snak om ord: "I starten af vores karriere havde anmelderne meget fokus på teksten og opfattede musikken som noget sekundært. Det var en stor misforståelse, for sådan har vi aldrig fungeret." En indsigt som det kunne klæde flere at gøre noget ud af, for naturligvis er musikken ikke sekundær, når det drejer sig om sange. Derfor skal herfra anbefales, at man selv sørger for musikalsk supplement til de trykte tekster i bogen. [Af Rasmus Steffensen]


Torben Bille
Lydspor - 100 af verdens bedste rockplader
(bog, Gyldendal)
1. dec 2001: Selvom Lydspor ikke er en bog, der forsøger at dække alle aspekter af musikhistorien de sidste 50 år, og bestemt heller ikke en bog, der for alvor forsøger at trække kultur-historiske eller kultur-sociologiske perspektiver, så får vi dog, gennem Billes forsøg på at gabe så godt han nu kan over hele pop- og rockhistorien, et ganske mangfoldigt og underholdende opslagsværk, der kun kan inspirere enhver mand til at tilbringe julen med at lave hans egen top-100. [Af Claus Falkenstrøm]


<< 1  2  3  4  


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen