Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gæsteanmelder: Gaëtan Collet - DAT Politics

 
Denne kategori indeholder anmeldelser af udstillinger, foredrag og andet godt, der falder udenfor de øvrige kategorier. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(30)


Mike Oldfield
Live At Montreux 1981
(dvd, Eagle Vision)
5. aug 2006: Selvom musikken ofte er af en temmelig kompleks natur, så bliver koncerten aldrig stivbenet og fastlåst – musikerne spiller op til hinanden, leger med tempo og dynamik, og det er faktisk ganske imponerende, at de også har tid til den slags, når man ret betænker, hvor meget de egentlig har at se til undervejs. [Af Ras Bolding]


16 Horsepower
Live
(2 dvd, Glitterhouse/Playground, 2006)

Woven Hand Geiger anbefaler!
Mosaic
(cd, Glitterhouse/Playground, 2006)
5. jul 2006: 16 Horsepower valgte sidste år at kaste håndklædet i ringen som band, men sagde værdigt farvel med den dobbelte dvd Live, som især kan nydes for et desværre alt for kort klip fra deres allersidste koncert. Der er imidlertid ingen grund til at græde over bandets opløsning, for Mosaic viser en David Eugene Edwards i topform med foruroligende og smuk musik, som på én gang er meget moderne og taler med en ældgammel mystikers tunge. [Af Rasmus Steffensen]


Siouxsie & The Banshees
Nocturne
(dvd, Universal, 2006)
4. jun 2006: Selve musikken er lige så formidabel som på pladeudgaven, der kom i 1983. Den gør sig dog bedst uden billedsiden, skal det siges, selvom folk som undertegnede, der aldrig nåede at se Siouxsie & The Banshees live, mens de eksisterede – og var for unge til at have været der i storhedstiden – da kan få en lille optur ud af disse visuelle smuler også. [Af Steffen B. Pedersen]


Johnny Cash; The Rolling Stones; Nick Cave
Natfilmfestivalen 2006
(film)
20. apr 2006: Natfilmsfestivalen inkluderede i år hele to musik/film-temaer, det ene under overskriften – meget passende lånt fra Bowie – ”Sound & Vision”, det andet et separat Rolling Stones mini-tema bestående af tre film. Og der var flere gode og interessante titler på programmet. Og oven i købet var de i år ikke forbeholdt det københavnske publikum. [Af Espen Strunk]


Mike Oldfield
Exposed
(dvd, Virgin, 2006)
28. mar 2006: Det er en af rockhistoriens kendte, men sære historier, at det var en langhåret yngling med ondt i livet og musikalsk talent ud over det sædvanlige, der satte gang i forretningsimperiet Virgin. Efter at have forsøgt sig hos datidens veletablerede pladeselskaber, uden held, gik Mike Oldfield til forretningshippien Richard Branson, som legede med tanken om selv at stable et selskab på benene, og således blev Tubular Bells første udgivelse på det, der kom til at hedde Virgin Music. [Af Ras Bolding]


Kraftwerk
Minimum – Maximum
(dvd, EMI, 2005)
15. mar 2006: Efter at have høstet fremragende anmeldelser i snart sagt alle medier på baggrund af live-dobbeltalbummet Minimum – Maximum er Kraftwerk nu klar med den oplagte efterfølger; nemlig selv samme koncertoptagelse på dvd, hvilket vil sige omkring to timers uovertruffen elektronisk musik, nu også med neon, computergrafik, lysende slips og hvad der ellers hører til den visuelle side af affæren. [Af Ras Bolding]


Nick Cave and The Bad Seeds
The Road to God Knows Where / Live at the Paradiso
(2dvd, Mute)
24. feb 2006: Nick Caves menighed har ikke haft noget at klage over det seneste halvandet års tid. Denne dvd-udgivelse indeholder en koncertoptagelse fra Amsterdam, 1992, samt Uli Schueppels dokumentar The Road to God Knows Where, der følger The Bad Seeds på turné i USA i vinteren 1989-90. [Af Espen Strunk]


I wish I were your Bird
I wish I were your Bird
(danseforestilling, Dansescenen, København, 13/2, 2006)
22. feb 2006: Den store formildende omstændighed ved det hele er Windermeres musik. De fire musikere formår at skabe et stemningsfyldt musikalsk univers, der løfter de dansede følelser et stykke videre. De spiller på hele registret, fra det subtilt underspillede til det bombastiske og massive. [Af Mette Mortensen]


James Mangold (instruktion)
Walk the Line
(film)
6. feb 2006: Jamens Mangolds længe ventede film om Johnny Cash vil på én gang gerne være biografisk skildring af et komplekst menneske, en passioneret love story efter den store Hollywood-bog og en kunstnerisk hyldest pakket ind i rigelige mængder rebelsk rock'n'roll-romantik. I sidste ende gør filmen dog Cash mere banal end han egentlig var, og det menneskelige drama bliver aldrig helt nærværende. [Af Rasmus Steffensen]


Jean Michel Jarre
Solidarnosc Live
(dvd + cd, Warner, 2005)
27. jan 2006: Det polske reformforbund Solidarnosc kunne i 2005 fejre 25 års jubilæum, og i den anledning kontaktede partiets oprindelige stifter og senere Nobelprismodtager, Lech Walesa, den franske multimediakunstner Jean Michel Jarre. Resultatet blev en storstilet koncert ved Gdansk havn, hvor Solidarnosc oprindeligt opstod, overværet af 170.000 tilskuere, badet i laser, lys og fyrværkeri. [Af Ras Bolding]


Pink Floyd
London 1966/1967
(dvd, Snapper/VME, 2005)
7. okt 2005: Dvd’ens store salgspointe er, at den dokumenterer Pink Floyds allerførste studieindspilning i januar 1967, hvor de båndede et alternativt take af den psykedeliske rockklassiker ”Interstellar Overdrive” samt freak-outet ”Nick’s Boogie”. Men den fantastiske musik er lige ved at drukne i syrede farveeffekter og dybest set overflødigt ekstramateriale. [Af Steffen B. Pedersen]


Tony Wilson
Spot 10, Filuren, fredag d. 4/6 2004
(foredrag)
9. jun 2004: Hvis man plotter ordene ”Manchester” og ”wanker” ind på sin søgemaskine, skulle navnet Tony Wilson efter sigende dukke først op på listen over søgeresultater. Måske ikke så mærkeligt, da den nordengelske pladeselskabsdirektør og tv-vært, der bl.a. opdagede Joy Division, New Order og Happy Mondays, absolut aldrig har været kendt for sin ydmyghed. [Af Steffen B. Pedersen]


Cock E.S.P.
Back in Black and Blue
(dvd, Sunship Records)
12. feb 2004: Vil man høre Cock E.S.P., må man ty til deres cd’er. I stedet helliges deres live-shows til en mærkværdig performance-form, der består af lige dele wrestling, saloon-slagsmål, punk, sjofelheder og glitter. En typisk optræden starter med, at medlemmerne indtager scenen i hvert deres farverige kostume og begynder at smadre både hinanden og alt omkring sig, mens en pulveriserende støjmur fræser ud af højttalerne. Det fortsætter de så med, indtil der enten ikke er mere at destruere, eller de selv er blevet så mørbankede, at de er nødt til at holde op. [Af Steffen B. Pedersen]


Pink Umbrella
#1
(fanzine, 36 s., 30 kr.)
2. sep 2003: Man kan ikke just sige, at det nystartede punk-zine Pink Umbrellla, der skrives, redigeres, layoutes og (efter eget udsagn) brandes af Morten Brohammer fra Frederiksberg, har en diskret måde at lancere sig selv på – og så alligevel. Bladets første nummer har hverken bandfotos eller -navne på forsiden. Til gengæld er omslaget et stykke selvlysende lyserødt papir i A4-format, som er blevet påhæftet et badge med slagordet ”Think pink”. Over denne overtapede læsergave finder man så en bizar blanding af en leder og et manifest, der oplister 10 grunde til ikke at købe Pink Umbrella. [Af Steffen B. Pedersen]


Chris Cunningham
Kunstforeningen Gl. Strand, 16/11-02 - 3/1-03
(videokunst)
20. dec 2002: Der er ingen tvivl om, at Cunningham er en af de mest banebrydende instruktører på sit felt. Og udstillingen skaber da også en del nysgerrighed. Man er langt fra mæt. Så det er en skam, at udvalget ikke er større. Noget andet er, at der burde være sat hovedtelefoner op ved hver videoskærm. For lydbilledet går hen og bliver rodet og forstyrrende med alle disse melodier, der flyder ud i rummet. Det er irriterende. Men hvis man nu alligevel har fået lyst til at vide mere og se nogle af Cunningham’s værker, så ligger mange af videoerne på nettet. Heldigvis. [Af Mette Kathrine Nielsen]


<< 1  2  


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen