Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gravy

 
Denne kategori indeholder boganmeldelser. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(57)


Flemming Qvist Møller
Rytmeflip og abestreger. Et liv i fantasiens tjeneste.
(bog, Gyldendal, 2011)
7. dec 2011: Musikeren, tegneren, amatørornitologen og multikunstneren Flemming Qvist Møller fortæller om de kreative sider af en et langt liv i en bog, der er både underholdende for øjet og øret, men som måske ville være kommet bedre til sin ret som multimedieprodukt. [Af Carsten Præst]


Einar Enemark
Manden der var MC Einar
(bog, People's Press, 2011)
20. nov 2011: Manden der var MC Einar handler først og fremmest om en skrøbelig sjæl, der hurtigt fik stjernestatus og siden havde svært ved at finde sin plads i livet. Bogen er ikke essentiel og har store mangler fra et musikalsk perspektiv, men den er et godt tidsbillede af 1980’erne og et stærkt portræt af den rigtige Einar Enemark.  [Af Jens Christensen]


Niels Skousen Geiger anbefaler!
Herfra hvor jeg står
(bog, Gyldendal, 2011)
14. nov 2011: Musikeren og skuespilleren tager os med på en rejse fra barndommens krigshærgede Tyskland gennem efterkrigstidens kulturelt blomstrende Danmark til en nutid, hvor afklaringen finder sted. En velskrevet dannelsesrejse, der handler om meget mere end musik. Den er et tidsbillede, som fortjener mange læsere. [Af Carsten Præst]


Jakob D. Lund og Peter Rewers
Solisten – Historien om Kim Larsen
(bog, Gyldendal, 2011)
8. nov 2011: Med Solisten får vi en solid og gennemarbejdet bog om folkekære Kim Larsen som modvægt til den nylige, meget omtalte smudsfortælling. Den giver et nuanceret billede af kunstneren, undgår sensationshistorierne og giver lyst til at høre sangene igen. [Af Jens Christensen]


Jakob Thorkild Overgaard
Improvised Music – Essays and Interviews
(bog, 176 sider, Edition Wilhelm Hansen, 2011)
25. aug 2011: Den ideelle bog om improvisationsmusik havde været skrevet på dansk og havde rummet et for- og -efterord af Thorkild Overgaard og havde så ellers bestået af interviews med markante musikere fra improvisationsscenen. I stedet får man en blandet pose bolsjer. Ambitionerne er høje, og udstyret er fornemt med en flot indbinding og lækre foto, men sproget fungerer ikke optimalt og grundigheden mangler. [Af Jakob Bækgaard]


Daniel Mark Epstein
Balladen om Bob Dylan. Et Portræt
(Bog, 408 sider, Gyldendal, 2011)
12. aug 2011: Digteren og forfatteren Daniel Mark Epstein har skrevet en personlig og poetisk bog om Bob Dylan, der navigerer med usvigelig essayistisk sikkerhed mellem det subjektive og det objektive i en levende fremskrivning af myten og manden. [Af Jakob Bækgaard]


Karl Aage Rasmussen
Musik i det tyvende århundrede – en fortælling
(Bog, 368 sider, Gyldendal, 2011)

Karl Aage Rasmussen
Tilnærmelser til Gustav Mahler
(Bog, 205 sider, Gyldendal, 2011)
3. aug 2011: Hele to glimrende nye bøger fra Danmarks fornemste musikessayist. Man forkæles. [Af Rasmus Steffensen]


Olav Harsløf og Finn Slumstrup (red.)
Jazz i Danmark 1950-2010
(bog, 624 sider, Politikens Forlag, 2011)
6. jul 2011: Der er grund til at glæde sig over udgivelsen af Jazz i Danmark 1950-2010, der i mange henseender er en imponerende bedrift, men træerne vokser ikke ind i himlen, og bogen skæmmes ved den lemfældige omgang med den nyeste tid i dansk jazzhistorie. [Af Jakob Bækgaard]


Patti Smith Geiger anbefaler!
Just Kids
(bog, 287 sider, Klim, 2010)
18. dec 2010: Patti Smith skriver som hun synger, med en blanding af en klog kones visdom og et barns vilde og kompromisløse energi og troskyldighed. Glem alle de bovlamme musikerbiografier, vi oversvømmes med. Det er sådan her, det skal gøres. [Af Rasmus Steffensen]


Lars Movin
Downtown – en New York-krønike
(bog, 688 sider, Informations Forlag, 2010)
8. nov 2010: En New York-pilgrim gør status i et værk, der imponerer i omfang og viden, men som ikke kan sige sig fri for en vis redundant tærsken langhalm. [Af Rasmus Steffensen]


Henrik Marstal
Jeg lytter, altså er jeg
(bog, Gyldendal, 2010)
17. okt 2010: Navlepillende betragtninger om musikkens kraft fra musikdebattøren og forfatteren Henrik Marstal.  [Af Martin Petersen]


Jan Poulsen
Something Rotten! Punk i Danmark - maleri, musik, litteratur
(bog, Gyldendal, 2010)
9. sep 2010: Gyldendal udsendte 30. august 2010 Jan Poulsens bud på en beskrivelse af den danske punkscene fra dens spæde start og frem til dagen, hvor Kliché og Sort Sol trådte frem på den store scene. Det skal de have tak for! [Af Martin Petersen]


Martin Hall
Kinoplex
(lydbog, Lindhardt & Ringhof, 2010)
8. sep 2010: I Martin Halls Kinoplex jagter den unavngivne fortæller - med udgangspunkt i et foruroligende videoklip - en tabt ungdom, og bogen trækker linjer op fra 80'ernes dekadente kunstmiljø og op til i dag.  [Af Ras Bolding]


Jesper Sørensen
Alle dage er som søndag - en dansk biografi om Morrissey
(biografi, Forlaget Rosenkilde)
7. apr 2010:  Dybfølt hyldest til Morrissey savner kant og perspektiv. [Af Sara Bindeballe]


Christian Braad Thomsen Geiger anbefaler!
Drømmejazz
(bog, 416 sider, Tiderne Skifter, 2009)
29. dec 2009: På trods af mangler og malplacerede idiosynkrasier er Drømmejazz simpelthen en af de bedste bøger om jazz, der er udkommet på dansk. En personlig kærlighedserklæring til jazzen som kunstform bygget op omkring hundrede pladeanbefalinger. [Af Jakob Bækgaard]


1  2  3  4  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen