Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gravy

 
Denne kategori indeholder boganmeldelser. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(57)


Nick Cave
Bunny Munros Død
(Roman, 272 sider, 299 kr (vejl.), Gyldendal, 2009)
10. okt 2009: Med Bunny Munros Død viser Nick Cave sig som en både brutal og rørstrømsk forfatter uden sans for raffinementer. Historiefortællingen er medrivende, men stilistisk er det noget makværk, og den danske udgave er en kedelig reminder om, at det ikke kun er den arabiske verden, der må trækkes med elendige oversættelser. [Af Lars Siersbæk Nilsson]


IRA B. NADEL
Leonard Cohen – et liv
(biografi, 334 sider, Forlaget Klim, 2009)
27. maj 2009: Nadels blik for Cohens dobbeltidentitet som både borger og boheme er en af bogens styrker. Helt centralt i biografien står spørgsmålet om, hvordan man indretter sig på et liv i kunsten; hvilke metoder, der må følges, og hvilke ofre, der må bringes. Desværre bøjer Nadel af for de mere tvetydige temaer i Cohens egne tekster. [Af Sara Bindeballe]


Blixa Bargeld
Europa kreuzweise – eine Litanei
( bog, 124 sider, Residenz Verlag, 2009)
20. maj 2009: Hvad bestiller avantgarde-rock legenden Blixa Bargeld, når han er på tour? En ny turnédagbog viser, at han navnlig passer sig selv, læser lærde værker og går på udstillinger om bl.a. antikke fisketallerkener. Og så spiser han. Går fra den ene gode restaurant til den anden og forsøger at tilfredsstille de kræsne smagsløg. Rock'n'roll? Nej, det ved gud det ikke er, men underholdende på sin egen tørt ironiske facon. [Af Rasmus Steffensen]


Mikael Højris
Den nye musikbranche
(bog, 172 sider, selvudgivet, 2009)
21. apr 2009: Mikael Højris giver gode råd om, hvordan musikere skal navigere rundt i musikbranchen. Desværre sløser han med sit eget produkt, hvorfor det kniber med autoriteten. [Af Rasmus Steffensen]


Birgitte Stougaard Pedersen
Lyd, litteratur og musik. Gestus i kunstoplevelsen
(bog, Aarhus Universitetsforlag, 2008)
28. dec 2008: Lyd, litteratur og musik. Gestus i kunstoplevelsen er trods sværhedsgraden en vedkommende bog, der forsøger at tilnærme sig et sprog og et begrebsapparat, hvormed vi kan sætte ord på det unævnelige. Det sted, hvor kunsten bliver rigtig interessant. Dér, hvor den overskrider den rene kommunikative benævnelse og nærmer sig væren. [Af Jakob Bækgaard]


Lars K. Bruun (red.)
Rockprofeter. Jesusfiguren på plade
(bog, Forlaget Alfa, 2008)
23. dec 2008: Sammenhængen mellem Gud og djævel, frelse og fortabelse, går som den røde tråd gennem en fremragende bog redigeret af Lars K. Bruun: Rockprofeter. Jesusfiguren på plade. Her foretages det fine greb at sætte fokus på brugen af Jesusfiguren hos en række af rockmusikkens bedste lyrikere, heriblandt Johnny Cash, Leonard Cohen, Bob Dylan, Patti Smith, Nick Cave og Bono. [Af Jakob Bækgaard]


Goodiepal Geiger anbefaler!
Mort Aux Vaches Extra Ekstra – Radical Computer Music
(Bog m.m., Pork Salad Press, 2008)
22. dec 2008: Man fornærmer nok ingen ved at antyde, at Goodiepal med årene har fået ry for at være lidt af en særling, og derfor kan det vel heller ikke overraske, at manden udgiver en bog med stort set blanke sider samt vinylplader med ridsede mønstre og klistermærker. Der følger dog instruktion med hele herligheden, i form af et kassettebånd, men det er lidt ligesom når man opsøgte vismanden i gamle adventurespil på Commodore 64 – man får alting serveret i gåder. [Af Ras Bolding]


Tom Waits
Den der sover synder ikke
(bog, 254 sider, Gyldendal, 2008)
11. dec 2008: Et typisk interview finder sted på et af Waits udpeget snusket spisested – gerne et truckercafeteria eller noget i den stil – og fyldes oftest med anekdoter og absurd paratviden fra Waits’ notesbog, hvori han nedgrifler allehånde sære historier og oplysninger, han falder over i aviser og sladderblade. Meget klogere på manden bliver man ikke, men underholdende er det. [Af Rasmus Steffensen]


Karl Aage Rasmussen Geiger anbefaler!
Musik i virkeligheden
(bog, 241 sider, Gyldendal, 2008)
15. okt 2008: Har man allerede haft fornøjelsen af at læse Rasmussens to forrige essaysamlinger, kan man roligt glæde sig til Musik i virkeligheden, der finder forfatteren og komponisten i lige så strålende, reflekteret og underholdende form. Som i disse bøger brillerer han i en række essays om ”musik og mennesker”; knivskarpe portrætter af komponister og dirigenter, der åbner nye musikalske horisonter. [Af Rasmus Steffensen]


Martin Hall
infodemens
(bog, 227 sider, Lindhardt og Ringhof, 2008)
19. jul 2008: Martin Hall har samlet en række klummer, dagbogsnotater og andre epistler fra overskudslageret under titlen infodemens. Armbevægelserne er store, men udfaldet pauvert. Bedst sammenfattes eksperimentet med et citat af forfatterens indlysende inspirator Oscar Wilde: ”'I knew I should create a great sensation,' gasped the rocket, and he went out.” [Af Lars Siersbæk Nilsson]


Simon Reynolds Geiger anbefaler!
Energy Flash: A Journey Through Rave Music and Dance Culture (revideret version)
(bog, 554 s., Picador, 2008)
21. maj 2008: 'Rave' er et ord, der dukker op i mere eller mindre dubiøse sammenhænge nu om dage, men hvad var det egentlig for noget? Til de af os, der ikke oplevede The Second Summer of Love, fik slettet hukommelsen af ecstasy eller slet og ret gerne vil vide lidt mere, har Picador været så elskværdige at komme os til undsætning. De har nemlig genudgivet den kendte britiske musikjournalist Simon Reynolds' vægtige raveskrift, Energy Flash. Og ikke nok med det: Simon Reynolds har forfattet nye kapitler og et solo-interview. Den kan anbefales! [Af Simon Holm Pedersen]


Steven Lee Beeber
The Heebie-Jeebies at CBGB's – A Secret History of Jewish Punk
(bog, 272 sider, Chicago Review Press, 2006)
28. jan 2008: Forfatteren Steven Lee Beeber har begået en velskrevet og øjenåbnende bog, hvori han argumenterer for, at punken primært udsprang af en frustreret jødisk identitetskrise. Desværre er Beeber lidt for ivrig efter at få ligningen til at gå op, hvorfor han ender med at kunne se jødisk kultur over alt, og bogen hæmmes desuden af en del letkøbt vulgær-freudianisme. [Af Rasmus Steffensen]


Dorte Hygum Sørensen
Rock – Fra rhythm’n’blues til mash-up
(bog, 312 sider, Politikens Forlag, 2007)
30. nov 2007: Først var der gospel, så var der blues, så var der Elvis. Dorte Hygum Sørensen har skrevet en hæderlig musikhistorie, der desværre ikke giver læseren nye perspektiver på den gammelkendte historie. [Af Lars Siersbæk Nilsson]


Andreas Hansn
Mallens Nat
(bog, 68 s., Gymnoten, 2007)
5. maj 2007: Singvogel-frontfiguren Andreas Hansns bogdebut, Mallens Nat, er én del surrealistisk gyser, en del rendestenspoesi, en del respektløs gymnasieblads-artikel og én del opvakt satire. Det går over stok og sten i en skrivestil, der ligger et sært sted mellem Stephen King, Charles Bukowski og en lokalhistorisk byvandring. Og den vil måske ikke ændre din verden, men den vil redde din dag. [Af Steffen B. Pedersen]


Leonard Cohen
Længslens bog
(bog, Gyldendal, 2006)
1. apr 2007: Leonard Cohen er på en gang musikernes digter og digternes musiker; han har som kun ganske få andre evnet at få sin lysende klare poesi til at udfolde sig uhæmmet i en musikalsk kontekst. Med Længslens bog forsøger den aldrende poet blandt andet at gøre status over en glorværdig karriere. [Af Sandra Boss Permin]


<< 1  2  3  4  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen