Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gæsteanmelder: The State, The Market & The DJ

 
Denne kategori indeholder anmeldelser af de koncerter, som Geigers udsendte igennem tiden har oplevet og efterfølgende rapporteret fra. Brug bogstaverne nedenfor til at navigere i arkivet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Nye Alle(512)


The Beta Band
Roskilde 2002, Grøn Scene, Torsdag eftermiddag
(koncert)
12. jul 2002: Hen imod slutningen lykkedes det for The Beta Band at sende en udstrakt, lammende effektiv og faktisk direkte himmelsk rytme-improvisation ud over scenekanten. Noget, der oplagt må skyldes, at lydmanden sov og tilfældigvis var kommet til at skubbe til de rigtige knapper. Ellers var indtrykket af Beta Band-koncerten – trods gruppens gode vilje – intet mindre end brunt. [Af Steffen B. Pedersen]


Hello Goodbye
Roskilde 2002, Campingscenen, Torsdag eftermiddag
(koncert)
12. jul 2002: Det bedste bud på ”årets fund”, som undertegnede oplevede på 2002-udgaven af Roskilde Festivalen, var den norske kvartet Hello Goodbye, som albumdebuterede for nylig med det stramme, minimalistiske, nuancerede og energiske garagerock-album Heart Attack. Et album, hvor elementer fra Velvet Undergrounds mest geniale monotoni, riot-grrrl-bevægelsens mest skingre udladninger og den nordiske indie-traditions unikke blå univers gik op i en ærligt talt vidunderlig – og altid overraskende – enhed. [Af Steffen B. Pedersen]


Harry Lime
Roskilde 2002, Campingscenen, Tirsdag eftermiddag
(koncert)
11. jul 2002: Man måtte konstatere, at det – al den entusiasme, der strålede ud fra scenen, til trods – ikke for alvor lykkedes de fem københavnere at erobre Roskilde i denne omgang. Det kunne have været anderledes, hvis gruppen i højere grad havde holdt sig til det spraglede udtryk på 13 Bag Movie Master – men som tingene stod denne tirsdag, måtte Harry Lime nøjes med at komme og se. Sejren har de stadig til gode. [Af Steffen B. Pedersen]


Kaptein Kaliber
Roskilde 2002, Campingscenen, Torsdag eftermiddag
(koncert)
11. jul 2002: Musikalsk stod de to nordmænd for en solbeskinnet, naiv og stedvist overdådigt smuk række af numre, der omsatte samples af alt fra børnestemmer og støvsugere til en flammekaster i et opfindsomt udtryk, der ledte tankerne i retning af navne som Goodiepal og måske især franske DAT Politics. Vel at mærke uden at deres numre blegnede i forhold til disse beslægtede navnes samme. [Af Steffen B. Pedersen]


Yeah Yeah Yeahs
Roskilde 2002, Gul Scene, Lørdag nat
(koncert)
10. jul 2002: At Yeah Yeah Yeahs’ musik i vid udstrækning er udtryk for en her-og-nu følelse blev understreget af, at de - hen imod slutningen af koncerten - kastede sig ud i at improvisere en sang fordi de, som Karen O sagde, følte nogle ”good vibrations” i teltet. Og det kunne man såmænd også sige om koncerten som helhed. Store dybder fandt man ikke, men så afgjort gode vibrationer. [Af Rasmus Steffensen]


Primal Scream
Roskilde 2002, Orange Scene, Lørdag nat
(koncert)
10. jul 2002: Det var et tændt Primal Scream, der ramte Roskilde Festivalens Orange Scene lørdag nat. De var nemlig just blevet færdige med indspilningerne til deres kommende album Evil Heat, der ventes at udkomme til august, og det album var de selvsagt spændte på at give smagsprøver på over for et større publikum. [Af Rasmus Steffensen]


Pet Shop Boys
Roskilde 2002, Orange Scene, Fredag nat
(koncert)
9. jul 2002: Uanset hvor ihærdigt musikindustrien så ellers forsøger at få én til at glemme, at popmusik faktisk godt kan være både intelligent, kvalitetsbevidst og gåsehudsfremkaldende, er Pet Shop Boys simpelthen for gode til at blive holdt nede. [Af Rasmus Steffensen]


Television
Roskilde 2002, Grøn Scene, Fredag aften
(koncert)
9. jul 2002: Efter koncerten henvendte en blandt publikum sig i øvrigt til mig for at forhøre sig om navnet på bandet, fordi det var ”fucking great”. Det ville sikkert glæde Television, at de ikke kun lever videre på deres gode navn og rygte, men stadig kan hverve nye tilhængere gennem deres fremragende sange. Men ville det være for meget at forlange, at de samlede sig om at skrive bare én ny sang, der var ”fucking great”? [Af Rasmus Steffensen]


The Notwist
Roskilde 2002, Hvid scene, Lørdag eftermiddag
(koncert)
8. jul 2002: Lysshowet var med et mildt ord sparsomt, og bandets væsentligste visuelle gimmick var vel nærmest bassistens lettere komiske, monotone headbanging. Men kom man efter musikalsk inspiration, var The Notwist ét af festivalens mere berigende bekendtskaber. [Af Rasmus Steffensen]


Manu Chao Radio Bemba Sound System
Roskilde 2002, Orange Scene, Torsdag aften
(koncert)
8. jul 2002: Man kan måske sige, at dette pågående og kropslige koncertbrag ikke levnede meget plads til de eventuelle dybere budskaber, som Manu Chao måtte brænde inde med (bortset fra at der - på forudsigelig vis - blev skrålet med på parolerne om at legalisere marihuana). Omvendt var det musikalske udtryk hos Manu Chao et vægtigt udsagn i sig selv. [Af Rasmus Steffensen]


Black Rebel Motorcycle Club
Roskilde 2002, Gul Scene, Torsdag aften
(koncert)
7. jul 2002: Koncertens andægtige stemning blev flot understreget af det lange afslutningsnummer, der startede ud som en stille gospel - men som med sikker hånd blev bygget op til det tog sig ud som en vældig katedral af guitarfeedback og buldrende torden, der løftede enhver rock’n’roll-romantiker lidt længere op mod himlen. Tre musikere. Tre akkorder. Treenighed. [Af Rasmus Steffensen]


Northern Light
Roskilde 2002, Blå Scene, Fredag eftermiddag / aften
(David & the Citizens / Múm / St. Thomas - hosted by: Yessibo DJs)
7. jul 2002: Alt i alt var Northern Light-arrangementet mere en sympatisk idé end en stor musikalsk begivenhed. De noget anstrengende lydforhold – og det kvalitetsmæssigt ret ujævne program - gjorde i hvert fald sit til, at man ikke ligefrem fik gulvtæppet revet bort under fødderne. Men for undertegnede var der ingen tvivl om, at det var Múm, der lyste stærkest på den nordiske himmel denne fredag. [Af Rasmus Steffensen]


Mew
28. maj 2002 på Vega, København
(koncert)
13. jun 2002: Faktisk var de så overbevisende, at de til tider truede med at trække opmærksomheden bort fra selve musikken. Dét ville dog have været en fejl - for på Vega stod gruppen, som altid, for en særdeles overbevisende musik. Mew var i topform - og det internationale gennembrud syntes absolut at være indenfor rækkevidde. [Af Kasper Schütt-Jensen]


Cybele / The Loveless
23. maj 2002 på 1000Fryd, Ålborg
(koncert)
7. jun 2002: Man kunne sige dét om begge de bands, der optrådte denne aften, at de befandt sig i en art "nul-tilstand". Cybele var ikke blot koncertmæssigt på ukendt territorium - de havde også musikalsk kastet sig ud i nogle formeksperimenter, som de knapt kunne bunde i, men som med tiden givetvis vil munde ud i noget friskt og opsigtsvækkende. Tilsvarende havde udbryderne fra Saturnus, The Loveless, vovet sig ud i et opgør med fortiden, som fik mange til at hive astmatisk efter vejret. [Af Steffen B. Pedersen]


Superheroes
18. maj 2002 i Vega, København
(koncert)
3. jun 2002: Superheroes live er et sikkert valg. Man kan være sikker på, at der er fest og farver i luften - og at man kan synge med på sangene - men man skal ikke forvente noget nyt under solen. En skønne dag - som måske er nært forestående - skal der mere end et blottet korpus til at gøre det, der ellers fremstår som ét af landets potentielt mest spændende bands, interessant på en scene. [Af Kasper Schütt-Jensen]


<< 1  2  3  ...  32  33  34  35  >>


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen