Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gæsteanmelder: Teppop

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Napoleon Solo: 'Shot!'
Napoleon Solo
Shot!
(cd, Intermusic, 1989)

Ska er en danseglad blanding af soul, calypso, reggae og rhythm'n'blues, som startede i 60'erne på Jamaica. I de tidlige ska-dage lavede de jamaicanske musikere, udover egne numre, kendte amerikanske numre mere dansevenlige ved at spille den på deres egen specielle måde.

I det engelske musikblad NME var der for nylig en artikel om ska'ens popularitetsboom i sen-firserne, og i samme artikel var der en liste over tidens bedste bands. Blandt de øverste på listen fandt man det otte mand høje danske ska- og soul-band Napoleon Solo. Man skal dog nok lige tilføje, at én af grundene til denne høje placering nok er, at mange af Englands mere etablerede ska-grupper er gået i opløsning.

Napoleon Solo har turneret Danmark og England tyndt i de seneste fem år - og under en britisk tourné sidste efterår indspillede gruppen en ep, How to Steal the World, i selskab med den skaldede og kraftige Buster Bloodwessel, som er forsanger i det engelske ska-band Bad Manners. Pladen blev kun udsendt i England, hvor den fik en flot modtagelse.

Efter hjemkomsten fra denne tourné har gruppen fået kontrakt med det århusianske pladeselskab Intermusik, og nu er albummet Shot! blevet sendt på gaden. Pladen har, ligesom ep'en, fået flotte anmeldelser - men endnu flottere anmeldelser har gruppens koncerter fået. Napoleon Solo er nemlig et live-band med stort L. Gruppen går normalt på scenen iført stramtsiddende habitter, slips og karseklippede frisurer - og i halvanden time afleverer de humørfyldte, dansevenlige ska-, soul- og funk-numre. Det samme gør de på pladen her. Den vokale side af Napoleon Solo varetages af forsangerne Søren Christensen og Jesper Jørgensen, der bakkes op af medrivende horn-riffs og smittende rytmer i et højt tempo. At spille så hurtigt - og satse så højt i melodisk henseende - som Napoleon Solo gør, er der få, der ellers tør - og endnu færre, der slipper godt fra. Men Napoleon Solo kan kunststykket - og ikke mindst på det enkeltstående livenummer, “On a Saturday”, som er indspillet i studiet foran et veloplagt publikum.

Napoleon Solo har selv skrevet 10 af de 11 fine numre, der er med på pladen. Undtagelsen er en sjov indspilning af Henry Mancinis “Baby Elephant Walk”, der, sammen med “On a Saturday”, danner en hæsblæsende finale på Napoleon Solos flotte pletskud.

Robert Christensen, 11. feb 1999


Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen