Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Efterklang

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Ultimate Combat Noise: 'Ultimate Combat Noise'
Ultimate Combat Noise
Ultimate Combat Noise
(demo-cd)

Bag projektoverskriften Ultimate Combat Noise finder man støj-skulptøren Søren Daugbjerg, der i en årrække har været tilknyttet sammenslutningen Aalborg Noise Jihad / Noisejihad – og tidligere hovedsageligt har arbejdet under navnet Skamstøtten. Med Ultimate Combat Noise-projektet bevæger han sig – efter alt at dømme – ud i en udforskning af parallellerne mellem lydkunst og kampsport. På takkelisten til dette 12 numre lange album – som kun har en varighed på et lille kvarters tid – finder man således et blad som Fighter Mag, ligesom de enkelte indspilninger bærer titler som ”Let There Be Kung Fu” og ”The Simon Lau File”.

Selv i noise-sammenhæng kunne man mene, at denne sidestilling af discipliner nærmest virker umulig – men Daugbjerg formår vitterligt at argumentere overbevisende for det relevante i sin mission. Når man ikke fysisk kan angribe lytteren, må man excellere gennem lydstyrke, overraskelsesmomenter og teknik for at skabe en lignende effekt – og det er lige præcist det, han gør gennem en lang række præcise, elegante lydmanipulationer. De enkelte numre – der sædvanligvis er formulerede som korte, intensive ”omgange” – manøvrerer sig frem mellem momenter af suspense-skabende stilstand / cirkuleren og nådesløst attack. Selve angrebene rummer også deres egen distinkte teknik – der er dybe, tunge stød, effektive pareringer, hurtige, intensive udfald og fatale cirkelspark i slow motion. Alle disse manøvrer bliver i det store og hele gestikuleret ved at kombinere forskellige støjfrekvenser og –niveauer på strategisk vis – om end der også et enkelt sted dukker fragmenterede rester af et heftigt bearbejdet breakbeat frem. Men uanset hvordan forløbene er stykket sammen, ender de alle med, at lydlagene knockouter hinanden – og at lytteren sidder tilbage med radbrækkede trommehinder. Noget, de fleste nok ville betegne som et ubehageligt udkomme – men som i hvert tilfælde undertegnede absolut kan se skønheden i. Ultimate Combat Noise er et studie i brutalitet, jovist – men også i intelligent kampførelse og skønt brusende adrenalin. Dermed ender demoen med et blive én af de mest interessante og elegante, der endnu er faldet denne ydmyge skribent i hænderne – selvom den totalt forkaster den melodiøsitet og de sangstrukturer, der normalt præger denne sektion af www.geiger.dk. Faktisk netop derfor.

Daugbjerg har et usædvanligt mål med sin musik – og han forholder sig tro mod det hele vejen igennem samtidig med, at han etablerer et lydunivers med en helt egen perfektion. Dermed kan Ultimate Combat Noise kun få de varmeste anbefalinger med herfra – selvom demoen helt sikkert vil være et tough sell i lille Danmark.

Steffen B. Pedersen, 15. dec 2002


Yderligere information

Besøg Ultimate Combat Noise’s hjemmeside

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

LÆS OGSÅ

Ultimate Combat Noise
BreakdanceWäldchengarten
Beauty BoxerWäldchengarten
…In Preparation of Machines to FallWäldchengarten
Was Kommunikation?Cock E.S.P.
Back in Black and BlueWäldchengarten
Black RabbitWäldchengarten
The LeechMerzbow
Frog ”Remixed and RevisitedWäldchengarten
Six Silver Bullets


© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen