Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gæsteanmelder: Lars Kivig / Acorn Falling

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Flying Virgins: 'Bitter Acorns'
Flying Virgins
Bitter Acorns
(demo-cd)

Det skal være sagt med det samme. De fire numre på Flying Virgins' demo-ep er bestemt ikke dårlige. Kvintetten med Filip Paulsen og Søren Hartvig Jensen i forgrunden har som forbillederne Mercury Rev og Flaming Lips en fin fornemmelse for såvel det storladne som det intime. Sangene er arrangeret med omhu, fyldt med spændende detaljer og skaber på bedste vis drømmende forløb og harmonier, hvor der er ganske højt til himlen.

Især ”Your Spectacular Light” bør fremhæves. På trods af et tæt pakket lydbillede, der også giver plads til det, der lyder af 100 filharmonikere, bevæger nummeret sig ubesværet afsted i stadig aftagende og stadig tiltagende bølger hen over lytteren. Det er et af den slags numre, der fra det ene øjeblik til det næste er i stand til at puste ny intensitet ind i sig selv. På de øvrige numre ”Bitter Acorns”, ”The Night” og ”Box Of Gold” stifter vi bekendtskab med lignende kvaliteter. På ”Bitter Acorns” og ”The Night” er tempoet dog sat ned, armene er også taget ned, men kun for halvvejs henover genkommende keyboard-figurer at blive hævet igen i stejle, hymniske besværgelser.

Når det er sagt, så er problemet med Flying Virgins dog, og det er altså et problem, at bandet ikke så meget er en flyvefærdig pendant til Mercury Rev og Flaming Lips, men snarere en tro kopi. Stedvis kunne undertegnede godt komme i tvivl, om han nu havde fået The Soft Bulletin eller Deserter's Songs i cd-afspilleren i stedet. Både Paulsen og Hartvig Jensen formår også rent vokalmæssigt at ramme Donahue og Coyne lige på kornet. Afstanden er stort set lig nul. Det lader sig også mærke, når ”In Your Spectacular Light” indledes med ordene ”Move up state, sit on the porch”. Vi er ikke mange, der herhjemme sidder på verandaer, hvis da det ikke lige skal være Grasshopper og Donahue 'upstate New York' på et af de små coverbilleder til Deserter's Songs.

Det er ikke fordi, Flying Virgins nødvendigvis nu skal tvinges til at genopfinde musikken på ny. Det er der ingen, der har grund til. Ep'en viser i sig selv et band, der virkelig formår at skabe veldrejet og iørefaldende, atmosfærisk rock, men de læner sig i denne ombæring desværre så meget op af andre, at de egentlig ikke står på deres egne ben.

Claus Falkenstrøm, 2. okt 2002


Yderligere information

Besøg Flying Virgins hjemmeside

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

LÆS OGSÅ

Flying Virgins
Your Spectacular LightFlying Virgins
Lazy epAspera
Oh FantasticaAspera
Sugar And FeatheredMercury Rev
All is DreamMercury Rev
The Secret Migration


© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen