Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Rasmus Riis

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
The Unusual History of Ether: 'Part One'
The Unusual History of Ether  Geiger anbefaler!
Part One
(cd, Gateway, 2011)

Part One er med sine fem små sange en overbevisende singer-songwriter-folk-rock-debut af den slags, der vil blive en kultplade, hvis den ikke fører til et egentlig gennembrud for The Unusual History of Ether. Jeg håber på det sidste...

Bag bandnavnet The Unsual History of Ether gemmer sig Rebecca Collins, irsk singer-songwriter, og guitaristen Mikkel Ploug. Samme med nogle musikalske venner – Jeppe Skobakke (kendt fra I Got You On Tape og Teitur) og Jeppe Gram (Grammofunch) – har de for en god måneds tid siden udsendte ep'en Part One.

I pressematerialet kan man læse, at Rebecca og Mikkel mødtes i 2007 i Fringe Festivalen i Dublin og fandt ud af, at de kunne berige hinanden musikalsk – selv om de begge har musikalske karriereforløb at passe ved siden af.

Part One hedder den lille ep, der indeholder fem numre med ca. 18 minutters spilletid, og jeg tager mig selv i at ønske, at det var en langspiller eller i hvert fald, at gruppen følger om med en Part Two osv. For det er dejlig plade. Rebecca Collins besidder en klar og smuk ungpigestemme, der er både forførende sensuel og ren som kildevand. Hun minder til tider om en ung Kate Bush og andre af de mange fremragende irske sangerinder. Og de fem meget melodiske sange er tydeligvis bundet op omkring Collins indtagende stemme. Mikkel Ploug leverer med sine guitarer et indlevende akkompagnement, der både støtter vokalen i forgrunden og står smukt i sin egen ret i lydbilledet.

Sangene er nedtonede, tilbagelænede og har et skær af melankoli over sig. Vi befinder os i et folkrockunivers sådan musikalsk kategoriseret. En slags dansk pendant til The Decemberists – uden sammenligning i øvrigt. Det indledende nummer “Innate” fik mig straks til at tænke på Leonard Cohen, men ellers er det i høj grad moderne singer-songwriter-kunst, man får associationer til. Ikke for ingenting befinder Teitur sig i gruppens nærmeste udviklingszone. Men disse henvisninger har først og fremmest til hensigt at give læseren en idé om, hvor vi befinder os i det musikalske landskab. For The Unusual History of Ether forvalter deres inpiration på deres helt egen, personlige vis. Og i mine ører har denne lille ep været en af de mest overbevisende og bjergtagende oplevelser her ved årsskiftet. Jeg glæder mig til at høre mere fra Rebecca, Mikkel og vennerne – snart. Og kan kun anbefale dig at give dem en chance.

Carsten Præst, 1. feb 2012


Yderligere information

http://theunusualhistoryofether.bandcamp.com

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen