Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Rasmus Riis

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
The Morningside: 'The Ideas We Gave Her'
The Morningside
The Ideas We Gave Her
(cd, Morningside Records)

Morningside er både navnet på et lille nyt århusiansk pladeselskab og et alias for multiinstrumentalisten Jesper Brodersen, som nu har udsendt den fem numre lange ep The Ideas We Gave Her. En ep, som i høj grad knytter sig an til singer/songwriter-genren med sin måske ikke direkte mørke, men i hvert tilfælde temmelig melankolske tone.

Overalt er det da også Brodersens let dybe, ru og inderlige stemme, der står i centrum med sine nærværende, lyriske tekstforedrag. Morningside nævner da også selv folk som Smog, Palace og Pavement som inspirationskilder - hvilket understreges yderligere af den lidt kantede lyd, der er gennemgående på alle numrene. Det kunne nemt have været en slagside - men i stedet fremstår disse lån som en god ting, der ikke gør intimiteten mindre.

Alle numrene hviler på en mere eller mindre monoton, men ikke desto mindre velrettet rytmebund. Oven på denne finder man først og fremmest Brodersens smukke vokaler - og ikke mindst en fin fornemmelse for at variere de andre lydbærere, der ellers optræder. Ikke mindst guitar-indslagene, der fremstår som enkle, indlevende og detaljerede. Det gør de specielt på numrene "Just About Ready For Bed" og "Souvenir", der diskret giver Morningside mulighed for at få prøvet nogle ting af i form af en række små guitarmelodier, som bølger rundt lige under overfladen - for ind imellem for alvor at træde i fokus. Det virker - og det er et træk, der gør disse sange spændende at høre igen og igen.

Numrene "Apple" og "Your Hands" er derimod mere nedbarberede i deres udtryk. Her står vokalerne frem i deres nøgenhed - specielt på sidstnævnte sang, der må betegnes som pladens smukkeste. Her får man tilmed en lille og smuk historie, der ikke slutter helt, som man måske havde regnet med på forhånd.

Pladens sidste nummer er et to minutter langt instrumental-spor, der skaber et skær af uhygge med sin slæbende tone og sine jagende guitar-forvrængninger - dog stadig med den nedtonede og enkle tone, der har præget resten af udspillet, som ledetråd.

Der har hidtil ikke været mange danskere, der vovet sig ud i kunsten at lade det enkle være det bærende. Ikke uforståeligt, da netop dét er noget af det vanskeligste at få til at fungere. Derfor er det direkte glædeligt, når man - som her - støder ind i én, der mestrer kunsten til fulde uden at man bliver lullet i søvn eller musikalsk kommer til at kede sig.

Stefan G. Sørensen, 1. dec 2000


Yderligere information

Tidligere offentliggjort på den nu nedlagte hjemmeside CODY

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen