Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Gæsteanmeldere: Double Space

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Lars Boutrup's Music For Keyboards: 'The Symphonic Dream'
Lars Boutrup's Music For Keyboards
The Symphonic Dream
(cd, Ex´cess Records, 2011)

Dansk retrospektiv keyboardmusik af den middelmådige slags drukner i larm.

Ved første øjekast troede jeg, at jeg skulle anmelde et andenrangs new age album. Design, layout og albumtitel ligner mest af alt et biprodukt fra new age selskabet Fønix Musik. Ikke et ondt om nævnte label, de har bestemt enkelte lys- og lydglimt i kataloget, men stadig. Da pladen først var i afspilleren, stod det dog klart, at der ikke var meget Fønix Musik over Lars Boutrup's Music For Keyboards

The Symphonic Dream er mere illusion end drøm. Mere halvfjerdserrock end symfoni. Selvom projektet har min sympati, bliver jeg alligevel ret konfus af at lytte til det langhårede ryatæppe af keyboardkaskader. Der er så godt som ingen dynamik at hente. Det lyder, som om der er tilstræbt en atmosfære af rock'n'roll og øvelokale. Jeg kunne forestille mig, at Lars Boutrup og band har haft nogle løse idéer, de har arbejdet lidt på forinden, og så et one-take dogme i studiet. Dertil kommer, at de har skruet lyden så højt op, at hver musiker har måttet kæmpe sig til at få ørenlyd. Sådan lyder alle skæringerne på pladen. Det virker simpelthen ikke. Organiseret larm, ville min farmor have kaldt det.

Der er referencer til Jean-Michel Jarre og E.L.P. Når hammondorglet gør sit indtog, er det fremdeles morsomt, da det ligger et sted med lige langt til Jon Lord og Ole Erling.

The Symphonic Dream er ret god i små doser. Titelnummeret har et fedt tema, og et af de sidste numre er næsten discoagtigt og showpræget morsomt. Manglen på dynamik kvæler dog lysten til at gennemlytte albummet.

Pladen holder ikke det vand, vi ser på coveret, men jeg har på fornemmelsen, at Lars Boutrup's Music For Keyboards er et band, man skal se live. I en situation, hvor det er tilgiveligt, at volumenknappen står på 11, og hvor man kan drikke spandevis af fadøl imens. Og jeg er sikker på, bandet nok skal gøre sit for at underholde publikum. For et eller andet sted spiller de jo glimrende.

Jacob Pertou, 26. jul 2011


Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen