Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» :Of the Wand & the Moon:

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Hallogallo 2010: 'Blinkgürtel / Drone Schlager'
Hallogallo 2010
Blinkgürtel / Drone Schlager
(7” eller digital download, Vampire Blues, 2010)

Det var Sonic Youths Steve Shelley, himself, der stod for salget af merchandise, da han sammen med Michael Rother og Aaron Mullan, i form af ”Hallogallo 2010”, gæstede Kulturbolaget for et par uger siden. Her kunne han kun diske op med en mulepose og nogle meget små T-shirts. Singlen med den optrædende powertrio var allerede udsolgt, inden bandet gik på scenen.

Hallogallos eftertragtede single kan nu rekvireres via nettet. Den dovne, utålmodige og nærige kan vælge den lidt sjælløse downloadmulighed. Men for to sølle amerikanske dollars er der ikke nogen finansiel risiko involveret. Eller hvad?

Singlen er første udgivelse på Steve Shelleys eget selskab, Vampire Blues, og falder sammen med Hallogallo 2010s Europatourné – på trods af at optagelserne fandt sted for to år siden.

I de mellemværende år er der enten sket en re-vurdering af, hvor energiniveauet skal ligge, eller også er mit download en fejlslagen master. Det var i hvert fald min første indskydelse. Man skulle næsten tro, at masteren var skåret til 33 omdrejninger, og det var op til lytteren at ændre hastigheden til 45 omdrejninger.

45 blev divideret med 33, og resultatet blev den hastighedsforøgelse jeg gangede numrene med i et lydredigeringsprogram. Konklusionen blev, at numrene skal lyde, som de gør på singlen. I bedste fald er de stenede og hashtågede. I værste fald er de letargiske og apatiske. Jeg hælder mest til det sidste.

Da jeg speedede numrene op, havde det endnu en årsag. Hallogallo 2010 er det tætteste, vi nogensinde kommer på en genforening af NEU!. NEU! var kendt for deres eksperimenter med at skrue op og ned for tempoet. Bedst virker det på NEU! ’86, hvor nationalhymner blev strukket ud til små, ambiente genistreger. NEU! 2 brugte det meste af side to på at spille en singleplade i hastighederne 16, 78 og den rigtige 45. Det var et eklatant spild af vinyl.

Den dårlige joke var altså heller ikke veludført i denne omgang. Singlen er bare en døsig optagelse fra øvelokalet og står umådeligt svagt som selvstændig udgivelse. Der er en harsk snert af NEU!, men musikalsk set kan det ikke slå hul i en våd avis. Størst ros gives til B-sidens titel, ”Drone Schlager”, der med to simple ord smukt beskriver, hvor stærk polariseringen af tysk musik var tilbage i 70’erne. Og sikkert også er det den dag i dag.

Fans af Michael Rother kender det ”rette stof”, men al mulig held og lykke til Steve Shelley og hans Vampire Blues. 

Jacob Pertou, 1. okt 2010


Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen