Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Lake Placid

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Carboneids: 'Anthems To The Twilight, Vol. 1'
Carboneids
Anthems To The Twilight, Vol. 1
(cd, Mellow Jet, 2012)

Tonerne får tusmørkelyd i elektronisk flirt med nordens allermørkeste kræfter.

At være så åbenlyst inspireret af det norske soloforetagende Burzum er omtrent lige så politisk korrekt som at fremvise en pladesamling, hvor GG Allin, Charles Manson eller Gary Glitter udgør hovedbestanddelen.

Carboneids har tidligere udgivet plader, der slægtede Kraftwerk noget så eftertrykkeligt på. På den humoristisk navngivne Synthsyg havde de et underfundigt og vildt catchy hit ved navn ”I am the Mystical Space”.

Men der er efterhånden løbet meget vand i åen. Tilbage er inspirationen fra ambientafstikkeren til den norske halvfemser black metal. Som vi kender den fra eksempelvis højt kontroversielle Burzum, men også de tidlige plader fra Nattefrost. Nattefrost i betydningen Carboneids' ene halvdel, Bjørn Jeppesen.

Der er masser af svartmealliske og gotiske pejlemærker i titelnumret, der givetvis refererer til Emperors centrale værk, Anthems to the Welkins at Dusk. Glasklingende keyboard, en underlig, skæv new aget oase på et minuts penge og en vocoderdel. Efter introen bliver lytteren så ramt af en growlende overraskelse, og derfra får det otte minutter lange nummer sit eget liv. Det er faktisk ret så dragende. Især hvis man kan lide simple opbygninger af mol-akkorder og anden småskinger, black metallisk musikretorik. Afslutningsvis går der twang og reverb i den. En uskøn forening af to guitarer, der må være den ultimative uldne mur af ondskab. Smukt.

Og sådan ligger de følgende fire skæringer på den 25 minutter korte EP i slipstrømmen på titelnummeret. I nogle af numrene er der mere sentimental og genkendelig elektronika af den ældre skole. Men en indestængt ondskab syder og bobler hele vejen igennem.

Det er forfriskende, at man trodser tabuer i sine valg af inspirationer – netop fordi, det musikalske produkt altid vejer højere end mennesket og idealerne, der skabte det. Anthems To The Twilight, Vol. 1 er derfor ret unik. Jeg glæder mig til Anthems To The Twilight, Vol. 2.

Jacob Pertou, 13. mar 2012


Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

LÆS OGSÅ

Carboneids
Synthsyg


© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen