Forside  :: Om Geiger  :: Anmeldelser  :: Artikler  :: Podcast  :: Kalender  :: Links  :: Relevans  :: Geiger Records

ANMELDELSER
» Alle kategorier
» Geiger anbefaler
» Bøger
» Demoer
» Diverse
» Klassikere
» Koncerter

GÆSTEANMELDER
Læs hvad forskellige gæsteanmeldere har anbefalet her på Geiger.dk. Læs bl.a. anbefalinger fra:
» Danny Kreutzfeldt

Klik her for at sende et link til denne anmeldelse til en ven. Klik her for at få en printervenlig version af anmeldelsen. Klik her for at se en liste over tilgængelige RSS-feeds for anmeldelserne.
 
Machinery of Joy: 'Machinery of Joy'
Machinery of Joy
Machinery of Joy
(EP, Selvudgivet, 2011)

Mørket sænker sig over velspillende københavnsk kvartet.

Da efteråret gik på hæld, udkom en EP af bandet Machinery of Joy. I tusmørket kan der opstå nogle sindsstemninger af diffus karakter; sindsstemninger, der er svære at forholde sig fornuftigt til. Dem tager Machinery of Joy under kærlig behandling i lyrikken på deres Ep. Er man i kontakt med sine mørke sider, finder man helt sikkert kvaliteter på den korte fornøjelse, der er Machinery of Joys debutudspil.

Udgangspunktet er gotisk rock, dog uden at holde sig stringent til genrens forskrifter. Guitarist Kenni Møller sørger elegant for de næsten surfede twangguitarer. Perkussionist Dennis Nicolaisen har en progressiv og elektronisk tilgang med sine energiske trommemønstre, der afviger fra den gængse firefjerdedele. Laura Noszczyk (fra semi-kendte Yellowish) synger skrøbeligt, men tilpas afbalanceret, og kommer aldrig ud, i hvad jeg afskyr ved den gotiske rock: det deciderede klagende og ynkelige. Jan Kromann sørger for at fuldende lydbilledet med syntetisk keyboard og  glasklingende spinet.

Joy Division spøger i kulissen, og maskineriet er særdeles velsmurt – til tider på en næsten industriel facon. Det ikke til Lydtapets eller Gaffas udelte fornøjelse. Jeg er af en anden holdning.

Selvom det er stramt konstrueret og til tider umådeholdent ambitiøst, fornemmer man efter par lyt, hvor stærke sangene i virkeligheden er.

I min optik er de bedste sange kombinationen af de gode melodier, og det lidt overlegne musikersammenhold. Dér hvor spændvidden i den potentielle lytterskare rangerer fra de hitsøgende, til dem der digger det musikalske sammenspil og de skæve taktarter. Der er Machinery of Joy ikke – og kommer det nok aldrig, men de har dog adopteret en flig af mentaliteten, og det er deres absolutte force.

På ”Comatose Puppet” lyder catchfrasen ”You wanna die”, hvilket synes at overgå Lauras læber en kende usikkert. Det er da også en utaknemmelig tjans at skulle forholde sig nøgternt til en anden persons dødsønske, og dertil synge om det. Men nummeret har en smittende,  rytmefigur, og derfor er det ikke så underligt, at det tyske musikmagasin Sonic Seducer udvalgte nummeret til sin ”Battle of the Bands” konkurrence.

I afslutningsnummeret, den otte minutter (korte?) ”Lamia”, er Machinery of Joy en route til den dybere mening. Der spilles på gothens yndlingsinstrument, spinetten, som var det taget ud af en tilfældig King Diamond plade. Og godt med tremelo og feedback på spaden dør nummeret en smuk død i syngende og forvrængede overtoner.

Hvis sort er din yndlingsfarve, og du synes, den reflekterer regnbuens farver, når den omsættes til lyd, kommer du helt sikkert til at downloade denne gratis EP. Bagefter kan du så fange bandet live, når de giver koncert på Rust, 12. januar.

Jacob Pertou, 11. jan 2012


Yderligere information

Download EP'en her

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til anmeldelsen. For at poste kommentarer skal du have en profil, som du kan registrere gratis her.

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.      
Skriv kommentar


Husk
» Registrer profil
» Glemt kodeord

© 2000-2014 Geiger
Indhold må ikke gengives uden skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af Geiger.dk's brugere stemmer ikke nødvendigvis overens med redaktionens.

Til toppen